Naslovnica Art Darth Vaderova zlatna maska dostigla cijenu od preko million funti

Darth Vaderova zlatna maska dostigla cijenu od preko million funti

Zlatna maska Darth Vadera je dostigla cijenu od čak million funti. Napravljena je od strane draguljara Ginza Tanaka u Tokiju u svrhu obilježavanja 40-e godišnjice od izdavanja Star Wars filma.
24 karatna zlatna maska, koja je tačna replika jednog od najpoznatijih zločinaca u sci-fi svijetu, teži nešto više od 15 kilograma.
Moći će se kupiti po cijeni od 154 miliona jena (1.1 miliona funti) u radnji koja je smještena u Ginza distriktu u Tokiju, 4. maja – dana koji slave svi fanovi Star Warsa.

Široki dijapazon zlatnih novčića koji također slave ovaj film će se naći u istoj radnji, od cijena koje će se kretati od najnižih 980 funti do 8.400 funti.
U međuvremenu, objavljen je oficijelni datum izlaska filma Star Wars: Episode 9.

Star Wars: Episode 9 će pratiti ovogodišnji film Episode 8: The Last Jedi i potvrđeno je da će film biti pušten 24. maja 2019 godine. Biće režiran od strane Colin Trevorrow-a (Jurassic World) koji zatvara trenutnu Star Wars trilogiju.

Zbog smrti Carrie Fischer, Lucasfilm je izjavio da njena uloga neće biti digitalno rekreirana u filmu. “ Ona je bila naša princeza, naš general i što je najvažnije naša prijateljica. Još uvijek patimo zbog toga što smo je izgubili. Slavimo i njegujemo uspomenu na Princezu Leiu i uvijek ćemo težiti tome da joj odamo počast za sve čime je doprinijela Star Wars sagi.”, izjavili su iz produkcije.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...