Netflix i njihova agencija DonerLA pokrenuli su tajnovitu kontekstualnu OOH kampanju za novu sezonu serije Narcos, u sklopu koje su malene oglasne naljepnice postavljene po toaletima klubova i barova u kojima su ovisnici 90-tih godina probavali proizvod koji je distribuirao moćni Cali kartel.

Ovdje u 90-ima? Postoji 80% šanse da je ovaj prah došao od Cali kartela,” piše na prozirnim naljepnicama koje su postavljene na pisoare i dispenzere WC papira. Pored teksta se nalazi i slika smotane novčanice od jednog dolara i bijelog praha.

Oglas, lokacija i kontekst savršeno se uklapaju za ovu kampanju, a stikeri su toliko popularni da vrlo često nestaju sa svojih lokacija zahvaljujući posjetiocima toaleta koji ih očito žele zadržati kao uspomenu.

Dio kampanje su i podmetači za čaše u istom stilu, s tim da su neki urađeni kao ogledalca, koja su poznata kao omiljena površina za kušanje kokaina.

Netflix je upravo lansirao treću sezonu serije Narcos, a kao i kod prethodnih sezona kampanja se uvelike temelji na historijskim činjenicama i statistikama svijeta narkotika o kojem serija govori.

Kao ilustraciju donosimo vam nekoliko statistika koje se koriste u ovoj kampanji:

  • Cali kartel je svaka tri sata zarađivao 917,000 USD.
  • 1995. godine, Cali kartel je zarađivao više od Pabla Escobara, ali i više od svih kompanija koje su se te godine nalazile na Fortune 500 listi.
  • Cali kartel je kontrolirao 80% ukupnog prometa kokaina na svijetu.

A pogledajtei uvodni film kao najavu treće sezone serije Narcos:

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here