Mike Myers je priznao da bi volio snimiti novi nastavak Austin Powers-a.
Ovaj glumac je snimio serijal od tri špijunska filma u razdoblju od 1997. do 2003. godine.
Snimljeni su u svrhu “odavanja počasti” Myersovom ocu koji je umro 1991 godine.

U razgovoru za The Hollywood Reporter, Myers je rekao: “Nakon što je moj otac umro 1991 godine, razmišljao sam o tome na koji način je moj otac uticao na mene kao osobu, i kako je uticao na mene u vezi komedije. Tako da Austin Powers je snimljen za mog oca, koji me je upoznao sa James Bondom, Peter Sellersom, The Beatlesima, The Goodies, Peter Cookom i Dudley Mooreom.

“Volio bih snimiti novi, ali morate da shvatite jedno. Bio sam shrvan smrću svoga oca i snimio sam ove filmove zbog toga, pretvorio sam tugu u nešto što čini ljude sretnima i vidjeti ljude sretne je nevjerovatno zadovoljavajuće. To su stvari na koje se nikada ne naviknete i nikada vam ne dosade.”

Prošle godine, reditelj filma Austin Powers Jay Roach je rekao da još uvijek postoji nada za četvrtim nastavkom ovog filma, ali da se to neće desiti uskoro.
“Rekao bih da je sada u svojoj latentnoj fazi, ali ako nađemo ideju koja se čini da zaslužuje da bude pretvorena u četvrti nastavak, onda zašto da ne.”
“Mike mi je dao priliku života kada me je pustio da režiram ovaj film, tako da sam uvijek spreman da se vratim”

Prvi film, Austin Powers: International Man of Mystery, je doživio ogroman uspjeh kada je pušten 1997 godine, a onda sa nastavcima Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, izdatog 1999, i 2003 – Goldmember.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here