Naslovnica Art Novi murali za Jidar-Toiles De Rue Festival u Rabatu

Novi murali za Jidar-Toiles De Rue Festival u Rabatu

Nakon uspješnog inaguracijskog eventa prošle godine, organizatori koji stoje iza Jidar – Toiles De Rue Festival (Platno na Ulicama), su upravo uspješno završili još jedan dio projekta. Od 21.do 30. aprila, The City of Lights je predstavio listu različitih dešavanja povezanih sa modernom umjetnošću i prezentovao 12 novih murala koji su osvanuli diljem grada Rabata u Maroku.

Internacionalni festival uključuje umjetnike iz Grčke, Njemačke, Italije, Kolumbije, Meksika i naravno Maroka, koji su pokazali svoj talenat i umijeće na fasadama i drugim objektima u gradu.

Potpuna lista uključuje umjetnike poput Fikos, Aryz, Daniele Nitti, Waone, David Rocha, Liqen, Low Bros, Gleo, Antonyo Marest, Saddo i Mohamed L’Ghacham.

Jedan od murala koji se je istaknuo od drugih je veliki projekat španskog umjetnika Antonyo Marestija koji je kolaborirao sa 6 lokalnih umjetnika i ofarbao cijeli Rabat Skate Park. Drugi radovi koji su se istakli su životna kompozicija od strane Aryza, socijalni komentar od Ligena, ili hip dizajn od njemačke braće Low Bros.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...