Nakon uspješnog inaguracijskog eventa prošle godine, organizatori koji stoje iza Jidar – Toiles De Rue Festival (Platno na Ulicama), su upravo uspješno završili još jedan dio projekta. Od 21.do 30. aprila, The City of Lights je predstavio listu različitih dešavanja povezanih sa modernom umjetnošću i prezentovao 12 novih murala koji su osvanuli diljem grada Rabata u Maroku.

Internacionalni festival uključuje umjetnike iz Grčke, Njemačke, Italije, Kolumbije, Meksika i naravno Maroka, koji su pokazali svoj talenat i umijeće na fasadama i drugim objektima u gradu.

Potpuna lista uključuje umjetnike poput Fikos, Aryz, Daniele Nitti, Waone, David Rocha, Liqen, Low Bros, Gleo, Antonyo Marest, Saddo i Mohamed L’Ghacham.

Jedan od murala koji se je istaknuo od drugih je veliki projekat španskog umjetnika Antonyo Marestija koji je kolaborirao sa 6 lokalnih umjetnika i ofarbao cijeli Rabat Skate Park. Drugi radovi koji su se istakli su životna kompozicija od strane Aryza, socijalni komentar od Ligena, ili hip dizajn od njemačke braće Low Bros.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here