Naslovnica Art Novi trailer za kontraverzni film "Birth of the Dragon"

Novi trailer za kontraverzni film “Birth of the Dragon”

Prije ili kasnije, morate se boriti protiv njega.” BH Tilt je upravo predstavio novi trailer “Birth Of The Dragon“, fikciju zasnovanu na istinitoj priči o legendarnom Bruce Leeu.

Film je sam po sebi kontraverzan jer ne prati vjerodostojno događaje i samu povijest Bruce Leea, glavni akter je bijelac, ali se smatra da je ovo novo izdanje puno bolje.

Philip Ng tumači nadobudnog, mladog Bruce Leea koji živi u San Francisku gdje obučava i podučava svoje kung fu vještine. Glavni lik se sukobljava sa legendarnim šaolinskim monahom pod imenom Wong Jack Man, kojeg igra Yu Xia i koji smatra da on uništava umjetnost i duhovnost kung fua. Glavnog “bijelog momka” igra Billy Magnussen, a uz njega se u ulogama pojavljuju Jin Xing, Jingjing Qu i Simon Yin. Izdavači žele da naglase da je ovo potpuno novi film, a ne verzija koja se može naći na TIFF-u.

Na linku ispod možete pogledati najavni trailer:

Mladi borac i umjetnik u naponu snage, Bruce Lee, izazvao je legendarnog kung fu majstora Wong Jack Mana na borbu bez presedana u Severnoj Kaliforniji. Smješten u Kineskoj četvrti San Francisca, ovaj multikulturni film hronološki prati Brucea Leea kao super-zvijezdu borilačkih vještina nakon njegovog tajnog obračuna sa majstorom borilačkih vještina Wong Jack Manom.

Birth Of The Dragon” režirao je američki scenarista George Nolfi, poznat od ranije javnosti sa filmovima “The Adjustment Bureau“, “Ocean's Twelve“, “Sentinel“, “The Bourne Ultimatum” i TV seriji “Allegiance“. Scenario za ovaj film potpisuju Christopher Wilkinson i Stephen J. Rivele.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu prošle godine. BH Tilt donosi “Birth of the Dragon” u odabrane kino sale od 25. avgusta.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...