Naslovnica Art Objavljen prvi trailer za remake kultnog filma "Death Wish"

Objavljen prvi trailer za remake kultnog filma “Death Wish”

Nekada davno, na sam pomen naziva filma “Death Wish“, stvorila bi se slika Charlesa Bronsona u njegovoj osvetoljubivoj razjarenosti. Redatelj Eli Roth i zvijezda filma Bruce Willis nadaju se da će gledaoci imati mjesta u glavi za “hoodie-clad” pobunjenike, a najavni trailer za remake kultnog filma iz 1974. godine, također nazvanim “Death Wish” je sada online.

Remake se uglavnom oslanja na originalni film, premda se radnja prebacuje na zločinačke uličice Chicaga umjesto New Yorka iz sedamdesetih godina. Willis tumači ulogu dr. Paul Kerseya, hirurga koji je suočen sa nasiljem kroz rad u hitnoj pomoći dok njegova supruga (Elisabeth Shue) i kćerka (Camila Morrone) bivaju brutalno zlostavljene u svom domu u predgrađu grada.

Uz policiju preopterećenu zločinima, Paul izgara za osvetom te lovi napadače svoje obitelji kako bi iznio pravdu. Kako to i biva, anonimne ubojice kriminalaca privlače pažnju medija, te se grad pita hoće li ovaj smrtonosni ratnik biti anđeo čuvar ili sijač smrti.

U filmu se uz Willisa pojavljuju i Vincent D'Onofrio, Dean Norris i Kimberly Elise, a Death Wish će izaći u američkim kinima 22. novembra.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...