Naslovnica Art Otkriven datum premijere pete sezone "Vikinga"

Otkriven datum premijere pete sezone “Vikinga”

Potvrđen je datum premijere pete sezone “Vikinga”. Istorijska drama koja se zasniva na sagi o vikinškom starješini Ragnaru Lothbroku (čiju ulogu tumači Travis Fimmel), započela je u martu 2013. godine, a zaključno sa februarom je ozvaničen povratak sezone. Zvijezde sage su Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgard, Alyssa Sutherland I Alexander Ludwig.

O novoj, petoj sezoni otkriveno je na Comic-Con 2017 u San Diegu tokom vikenda. “Vikinzi” će biti prikazani na History kanalu u SAD-u 29. novembra sa dvosatnom premijerom sezone. Iako je već prikazan dio nove sezone na Amazon Video, za Veliku Britaniju datum prikazivanja tek treba da bude potvrđen.

Za vikend je također prikazan i dramatičan i krvav trejler za petu sezonu ‘’Vikinga’’, a možete ga pogledati i ovdje.

Upitan za novu sezonu, zamjenik direktora za programske scenarije na History kanalu, Arturo Interian, pohvalio je kreatora “Vikinga” Michaela Hirsta: “Vikinzi su nastali na odvažnom scenariju. Kada nam je Michael Hirst ispričao svoj epski plan za premijeru nove sezone, trebala su nam dva sata da sve konkretno dogovorimo. Peta sezona naše Vikinge vodi u predjele koji nisu ucrtani na mapi i koje nismo imali priliku vidjeti u prošlim serijama”.

Zvijezda serije “The Tudors” Jonathan Rhys Meyers će se priključiti svojom ulogom u novoj sezoni.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...