Naslovnica Art Otvoren Cineplexx Palas u Banja Luci

Otvoren Cineplexx Palas u Banja Luci

Na ulazu u renovirani bioskop, kada se siđe niz čuvene stepenice sa Trga Krajine, brojne posjetioce koji su došli na svečano otvaranje dočekale su kokice i novi natpis ”Cineplexx Palas”.

Direktor banjalučke distributerske kuće “Oskar film”, Vlado Ljevar, zahvalio se svima koji su radili na renoviranju bioskopa i izrazio zadovoljstvo što je “Oskar film” sada dio jedne od najvećih bioskopskih kompanija u Evropi.

”Zajedno smo ovo napravili i zajedno nastavljamo da radimo, a moje zadovoljstvo će biti veće jer ćemo imati više gledalaca”, rekao je Ljevar.

Omogućen pristup licima sa invaliditetom

Obnavljanjem lifta na Trgu Krajine i postavljanjem metalnih ”rampi” na stepenice prema bioskopu konačno je omogućen pristup i licima sa invaliditetom.

Vlasnik i direktor “Cineplexxa” Kristof Papušek rekao je da da ova kompanija već godinama posluje u regionu i da se divi onome što je “Oskar film” u Banjaluci radio proteklih godina, pa je to bio jedan od razloga da “Cineplexx” stigne u Banjaluku.

”Htjeli smo da dođemo da poslujemo u Republiku Srpsku, a da bismo došli na novo tržište bilo nam je veoma važno da nađemo jakog lokalnog partnera i udružimo se s njim i tako kombinujemo lokalno znanje i iskustvo sa internacionalnim”, objasnio je Papušek.

”Cineplexx” Palas je mnogo veći nego prije renoviranja. ”Probijeni” su zidovi i bioskopske sale, kojih sada ima sedam, raširile su se u potpuno novom prostoru pa su se mnogi posjetioci na večerašnjem otvaranju pozitivno iznenadili.

”Sve izgleda sjajno, stvarno. Kada se čovjek prvi put nađe u ovom novom prostoru gdje se bioskop proširio može i da se izgubi”, kaže novinar iz Banjaluke, Novak Čičković.

Najveću pažnju privukla je “Sala 2”, a razlog za to naći ćete na sljedećoj fotografiji.

Sale ukupno imaju 1.100 sjedišta, a na bioskopskim platnima će se godišnje prikazivati 200 filmskih naslova, holivudske i domaće produkcije. Domaćini obećavaju vrhunski kvalitet slike, digitalnu i 3D tehnologiju i surround zvuk.

Kako je bilo na otvaranju ”Cineplexxa” pogledajte u foto galeriji, autor fotografija je Vedran Ševćuk za MONDO, a već od petka možete posjetiti renovirani banjalučki bioskop i uživati u filmovima.

Aktuelno

7 najlijepših kuća na drvetu

Svi smo nekakda sanjali kao djeca o kućama na drvetu, o svom malom svijetu gdje se snovi i mašta spajaju u jedno....

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...

Dead Can Dance u junu u Beogradu

Austaralski band oformljen 1981 godine koji u svojoj muzici spaja elemente rocka, Gealske muzike, Gregorijanskih pjesama, Afričkih ritmova i srednjoistočnih mantri u...