Naslovnica Art Otvoren Cineplexx Palas u Banja Luci

Otvoren Cineplexx Palas u Banja Luci

Na ulazu u renovirani bioskop, kada se siđe niz čuvene stepenice sa Trga Krajine, brojne posjetioce koji su došli na svečano otvaranje dočekale su kokice i novi natpis ”Cineplexx Palas”.

Direktor banjalučke distributerske kuće “Oskar film”, Vlado Ljevar, zahvalio se svima koji su radili na renoviranju bioskopa i izrazio zadovoljstvo što je “Oskar film” sada dio jedne od najvećih bioskopskih kompanija u Evropi.

”Zajedno smo ovo napravili i zajedno nastavljamo da radimo, a moje zadovoljstvo će biti veće jer ćemo imati više gledalaca”, rekao je Ljevar.

Omogućen pristup licima sa invaliditetom

Obnavljanjem lifta na Trgu Krajine i postavljanjem metalnih ”rampi” na stepenice prema bioskopu konačno je omogućen pristup i licima sa invaliditetom.

Vlasnik i direktor “Cineplexxa” Kristof Papušek rekao je da da ova kompanija već godinama posluje u regionu i da se divi onome što je “Oskar film” u Banjaluci radio proteklih godina, pa je to bio jedan od razloga da “Cineplexx” stigne u Banjaluku.

”Htjeli smo da dođemo da poslujemo u Republiku Srpsku, a da bismo došli na novo tržište bilo nam je veoma važno da nađemo jakog lokalnog partnera i udružimo se s njim i tako kombinujemo lokalno znanje i iskustvo sa internacionalnim”, objasnio je Papušek.

”Cineplexx” Palas je mnogo veći nego prije renoviranja. ”Probijeni” su zidovi i bioskopske sale, kojih sada ima sedam, raširile su se u potpuno novom prostoru pa su se mnogi posjetioci na večerašnjem otvaranju pozitivno iznenadili.

”Sve izgleda sjajno, stvarno. Kada se čovjek prvi put nađe u ovom novom prostoru gdje se bioskop proširio može i da se izgubi”, kaže novinar iz Banjaluke, Novak Čičković.

Najveću pažnju privukla je “Sala 2”, a razlog za to naći ćete na sljedećoj fotografiji.

Sale ukupno imaju 1.100 sjedišta, a na bioskopskim platnima će se godišnje prikazivati 200 filmskih naslova, holivudske i domaće produkcije. Domaćini obećavaju vrhunski kvalitet slike, digitalnu i 3D tehnologiju i surround zvuk.

Kako je bilo na otvaranju ”Cineplexxa” pogledajte u foto galeriji, autor fotografija je Vedran Ševćuk za MONDO, a već od petka možete posjetiti renovirani banjalučki bioskop i uživati u filmovima.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...