Naslovnica Art Otvoren Cineplexx Palas u Banja Luci

Otvoren Cineplexx Palas u Banja Luci

Na ulazu u renovirani bioskop, kada se siđe niz čuvene stepenice sa Trga Krajine, brojne posjetioce koji su došli na svečano otvaranje dočekale su kokice i novi natpis ”Cineplexx Palas”.

Direktor banjalučke distributerske kuće “Oskar film”, Vlado Ljevar, zahvalio se svima koji su radili na renoviranju bioskopa i izrazio zadovoljstvo što je “Oskar film” sada dio jedne od najvećih bioskopskih kompanija u Evropi.

”Zajedno smo ovo napravili i zajedno nastavljamo da radimo, a moje zadovoljstvo će biti veće jer ćemo imati više gledalaca”, rekao je Ljevar.

Omogućen pristup licima sa invaliditetom

Obnavljanjem lifta na Trgu Krajine i postavljanjem metalnih ”rampi” na stepenice prema bioskopu konačno je omogućen pristup i licima sa invaliditetom.

Vlasnik i direktor “Cineplexxa” Kristof Papušek rekao je da da ova kompanija već godinama posluje u regionu i da se divi onome što je “Oskar film” u Banjaluci radio proteklih godina, pa je to bio jedan od razloga da “Cineplexx” stigne u Banjaluku.

”Htjeli smo da dođemo da poslujemo u Republiku Srpsku, a da bismo došli na novo tržište bilo nam je veoma važno da nađemo jakog lokalnog partnera i udružimo se s njim i tako kombinujemo lokalno znanje i iskustvo sa internacionalnim”, objasnio je Papušek.

”Cineplexx” Palas je mnogo veći nego prije renoviranja. ”Probijeni” su zidovi i bioskopske sale, kojih sada ima sedam, raširile su se u potpuno novom prostoru pa su se mnogi posjetioci na večerašnjem otvaranju pozitivno iznenadili.

”Sve izgleda sjajno, stvarno. Kada se čovjek prvi put nađe u ovom novom prostoru gdje se bioskop proširio može i da se izgubi”, kaže novinar iz Banjaluke, Novak Čičković.

Najveću pažnju privukla je “Sala 2”, a razlog za to naći ćete na sljedećoj fotografiji.

Sale ukupno imaju 1.100 sjedišta, a na bioskopskim platnima će se godišnje prikazivati 200 filmskih naslova, holivudske i domaće produkcije. Domaćini obećavaju vrhunski kvalitet slike, digitalnu i 3D tehnologiju i surround zvuk.

Kako je bilo na otvaranju ”Cineplexxa” pogledajte u foto galeriji, autor fotografija je Vedran Ševćuk za MONDO, a već od petka možete posjetiti renovirani banjalučki bioskop i uživati u filmovima.

Aktuelno

Ima li života poslije smrti?

Pitanje života poslije smrti oduvijek je bilo aktualno. Što se točno događa kad osoba umre? Nastavi li živjeti u nekom drugom obliku? Upravo je to...

Sade objavila spot za novu pjesmu o gubitku i preživljavanju

Sade Adu, britanska muzička diva vratila se na glazbenu scenu početkom ove godine, nakon čak osam godina diskografske pauze. Diva koja je hitovima “Smooth...

Sarajlija Muhamed Ćeif kroz slike pokazuje vrijednosti ljubavi i ljepote

"Art of Ćeif" naziv je izložbe slika koja je večeras otvorena u galeriji "Kristijan Kreković" u Tuzli. Autor postavke Sarajlija Muhamed Ćeif predstavio se...

Obnovljeno kino Imperijal spremno za Jameson party godine

Ukoliko ste mislili da je sa krajem ljeta i dolaskom jeseni stavljena tačka na ludi provod, varate se. Prije nego utonete u ovogodišnji zimski...

“Keep it modern”, mjesec muzeja u Historijskom muzeju BiH

"Mjesec muzeja" je manifestacija koja se u Historijskom muzeju BiH već treću godinu obilježava u novembru, mjesecu u kojem je osnovan i otvoren Muzej....