Naslovnica Art Popularni serijal The X-Files dobija 10 novih epizoda

Popularni serijal The X-Files dobija 10 novih epizoda

Istina je još uvijek negdje vani za The X-Files, ali vi ste to već znali.

Prošle godine, kada se ova kultna serija vratila na Fox sa ograničenih 6 epizoda, Chris Carter je završio tu kratku sezonu ostavljajući još potpitanja, što je manje više slutilo na još nastavaka serijala. Sa odličnim rejtingom koji su postigli, i sa zvijezdama serije Davidom Duchovnyem i Gillian Anderson koji su izrazili želju da se vrate u još nastavaka u ovoj seriji okupiranoj čudovištima i mitologijom, bilo je samo pitanje vremena kada će Fox dati zeleno svjetlo snimanju novih nastavaka.

Prema The Hollywood Repoteru, zeleno svjetlo je dato. Fox je odobrio ne šest, ne osam, nego deset novih epizoda koje će ići u produkciju već na ljeto. Prirodno, producent Carter je još uvijek ostao vodeći na serijalu što mu daje priliku da popravi sve što su gledaoci iskritizirali u zadnje dvije epizode u posljednjoj sezoni.

“Upečatljive uloge, bogat način pričanja priče i hrabri stvaraoci – to su faktori koji obilježavaju sjajnu TV seriju” – govori predsjednik FBC-a David Madden. “Oni su i jedni od razloga što je The X-files imao toliki uticaj na milione fanova širom svijeta. Chrisova kreativnost uz brilijantnu glumu Davida i Gillian, nastavljaju da promoviraju ovaj pop kulturni fenomen, i ne možemo da dočekamo da vidimo kakve nam misterije Mulder i Scully otkrivaju u sljedećem nastavku X-Filesa.”

Predviđeno je da će se serija vratiti 2017-18 na Fox u zimskom period, moguće da će je ponovno početi emitirati nakon završetka Super Bowla. U međuvremenu, želimo sreću onome ko je zadužen da počisti sav onaj nered koji su napravili u finalu prošle sezone.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...