Istina je još uvijek negdje vani za The X-Files, ali vi ste to već znali.

Prošle godine, kada se ova kultna serija vratila na Fox sa ograničenih 6 epizoda, Chris Carter je završio tu kratku sezonu ostavljajući još potpitanja, što je manje više slutilo na još nastavaka serijala. Sa odličnim rejtingom koji su postigli, i sa zvijezdama serije Davidom Duchovnyem i Gillian Anderson koji su izrazili želju da se vrate u još nastavaka u ovoj seriji okupiranoj čudovištima i mitologijom, bilo je samo pitanje vremena kada će Fox dati zeleno svjetlo snimanju novih nastavaka.

Prema The Hollywood Repoteru, zeleno svjetlo je dato. Fox je odobrio ne šest, ne osam, nego deset novih epizoda koje će ići u produkciju već na ljeto. Prirodno, producent Carter je još uvijek ostao vodeći na serijalu što mu daje priliku da popravi sve što su gledaoci iskritizirali u zadnje dvije epizode u posljednjoj sezoni.

“Upečatljive uloge, bogat način pričanja priče i hrabri stvaraoci – to su faktori koji obilježavaju sjajnu TV seriju” – govori predsjednik FBC-a David Madden. “Oni su i jedni od razloga što je The X-files imao toliki uticaj na milione fanova širom svijeta. Chrisova kreativnost uz brilijantnu glumu Davida i Gillian, nastavljaju da promoviraju ovaj pop kulturni fenomen, i ne možemo da dočekamo da vidimo kakve nam misterije Mulder i Scully otkrivaju u sljedećem nastavku X-Filesa.”

Predviđeno je da će se serija vratiti 2017-18 na Fox u zimskom period, moguće da će je ponovno početi emitirati nakon završetka Super Bowla. U međuvremenu, želimo sreću onome ko je zadužen da počisti sav onaj nered koji su napravili u finalu prošle sezone.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here