Naslovnica Art Quentin Tarantino režira film o ubistvima Charlesa Mansona

Quentin Tarantino režira film o ubistvima Charlesa Mansona

Prema The Hollywood Reporter, režiser filmova “Pulp Fiction” i “The Hateful Eight“, piše i režira film koji još nema naziv, a tiče se ozloglašenih ubistava petero ljudi, uključujući tada trudnu glumicu Sharon Tate – suprugu Romana Polanskog, izvedenog od strane sljedbenika Charlesa Mansona 1969. godine. Manson i četiri njegova sljedbenika poslije su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora, a njegova grupa je također odgovorna za seriju drugih ubistava tokom ’60-ih prošlog stoljeća.

Detalji fabule ostaju nepoznati, ali prema Deadline Reports, od Margot Robbie je traženo da igra ulogu Tate, dok Hollywood Reporter nagovještava da se i Jennifer Lawrence također razmatra za ulogu. Brad Pitt i Samuel L Jackson su također povezani sa ulogama u filmu, koji se treba početi snimati iduće godine.

O ubistvima porodice Manson su u glavnim naslovima pisali svi svjetski mediji, bili su viđeni kao simboličan poremećaj i nasilništvo kraja ’60-ih prošlog stoljeća, kao i otklon od hippie pokreta. Posljednih godina porodica Manson je ponovo počela da fascinira javnost. Popularna digitalna datoteka “You Must Remember This” posvećena je cijeloj seriji zapisa o Mansonu i njegovoj pratnji, dok je priča o ubistvima prikazana u noveli “The Girls” Emme Cline, i u tv-seriji “Aquarius“.

Tarantinov posljednji film, nasilni western “The Hateful Eight“, izašao je u januaru 2016. godine. Unatoč zvučnim imenima kao što su Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh i Samuel L Jackson, film je prilično razočarao na kino-blagajnama.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...