R2-D2 droid korišten u nekoliko filmova “Star Wars” prodat je za milione na aukciji u Kaliforniji.
Aukcijska kuća “Profiles in History” objavila je da je 43-inčna (110 cm) visoka jedinica, sastavljena od dijelova koji su korišteni tokom snimanja originalne trilogije prodat za 2.76 miliona dolara u srijedu.

R2-D2

Nema informacija o tome ko je kupio droida, najskuplji predmet ponuđen na aukciji za prodaju filmske memorabilije, a koja je uključivala brojne rekvizite iz serijala Star Wars. Na aukciji su prodane i svjetlosna sablja Luke Skywalkera iz prva dva filma za 450.000 dolara i kaciga Darth Vadera iz prvog filma za 96.000 dolara.

Calabasas, Pofiles in History iz Kalifornije, procenili su da droid može dostići do 2 miliona dolara prije same prodaje u srijedu. Na prodaju su takođe bili ostali filmski i televizijski rekviziti sa svemirskim temama, uključujući 23 broda iz Battlestar Galactica i Buck Rogers prodati za 1.8 miliona dolara. Kaciga koju je nosio pokojni glumac Bill Paxton na setu Aliensa prodata je za 51.000 dolara.

1 komentar

  1. The very crux of your writing whilst sounding reasonable in the beginning, did not work properly with me after some time. Someplace within the sentences you were able to make me a believer unfortunately only for a very short while. I nevertheless have a problem with your jumps in assumptions and one might do well to fill in all those breaks. In the event you actually can accomplish that, I could surely end up being impressed.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here