Naslovnica Art Redatelj filma "District 9" potvrdio je rad na njegovom nastavku

Redatelj filma “District 9” potvrdio je rad na njegovom nastavku

Redatelj filma “District 9” Neill Blomkamp, potvrdio je da je nastavak poznatog sci-fi filma u izradi – ali i da je prije toga potrebno završiti neke do sada započete projekte.

Ovaj sci-fi film iz 2009. godine, u kojem je glumio Sharlto Copley, bio je priznat i od strane kritike – nominovan čak u pet kategorija nagrade Oskar uključujući onu za najbolji film i najbolje prilagođen scenario.

Blomkamp je najavio da će u budućnosti biti objavljen nastavak, ali bez vremenske odrednice.

“Ok, kada je riječ o Districtu 10 moj odgovor je – da. Želim da se vratim u taj svet i ispričam ostatak priče sa Vikusom i Christopherom “, rekao je fanovima u Reddit AMA-u.

“Radi se o tome da sada imam veliki broj drugih projekata i ideja koje također želim da uradim i završim, i što je najvažnije, pravi razlog da se uradi nastavak District 10 mora se razjasniti. Prvi film je bio toliko eksplicitno zasnovan na stvarnim temama i dešavanjima u u Južnoj Africi, što me se u velikoj mjeri ticalo u odrastanju, te se u nastavku moramo potruditi da se to ne zaboravi.”

Za sada on je potvrdio da je u toku rad na The Gone World, filmu zasnovanom na knjizi iz 2008. godine, koja prati preživjele iz razarajućih globalnih sukoba.

Nedavno je objavio i Zygote, kratkometražni sci-fi film sa Dakotom Fanning i Jose Pablo Cantillo koji možete pogledati na linku ispod.

Aktuelno

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...

O Ambrosiji naširoko i ukratko!

24 godine postojanja i rada Ambrozije je jedna zanimljiva priča o predavanju umjetnosti i kreativnosti da je jako teško to složiti u...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...