Naslovnica Art Sarajevska umjetnica Emina Kujundžić priprema svoj prvi film "A Perfect Love Story"

Sarajevska umjetnica Emina Kujundžić priprema svoj prvi film “A Perfect Love Story”

Ova sarajevska umjetnica pripada mlađoj generaciji umjetnika u BiH i njeni radovi su uvijek intrigantni, provokativni i smjeli.

Raznovrsne varijacije njenih tehnika čine ovu umjetnicu jedinstvenom. Šarolikost njenog rada odlikuje se u kombinacijama pop arta sa fotografijom, grafita kojima predstavlja žensku modu u BiH kroz istoriju (Silk and Velvet), slikanja inspirisanog japanskim manga stripovima, anima filmova i ikonografijom urbanog života (npr. kolekcija radova pod nazivom PINKitREDitBLUEitBLACKit), kostimografijom za film, radi portrete u akvarelu kako bi oslikala brutalnost današnjice i uticaj medija na svakodnevni život (Sweet Violence), razglednica (NO REST while REVIVAL!), autoportreta kroz četiri osnovna elementa i petog, ljudskog (4E) itd.

Ona kroz primijenjenu umjetnost osvještava poziciju umjetnosti u društvu danas, njen uticaj i ulogu medijatora između pojedinca i društva u cjelini. Emina se najviše bavi temom nasilja kroz uticaj medija, naročito nad ženama. Sklonost ka detaljima, isticanju kože u jarkim bojama ono je što njene radove izdvaja od drugih, s tim da se ovakav stil ne može naći kod umjetnika u BiH.

Međutim, ono što je najinteresantnije od svih njenih radova dosad je upravo ono na čemu trenutno radi. Naime, Emina priprema svoj prvi film “A Perfect Love Story” o kojem još uvijek ne želi otkrivati detalje, ali je sasvim sigurno da će je profilirati kao natprosječnu umjetnicu i istaknuti sve njene kvalitete.

Više o Emini Kujundžić i njenim radovima na http://www.emina.ba/

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...