Naslovnica Art Serija "Nightflyers" Georga R.R. Martina uskoro na SyFy kanalu

Serija “Nightflyers” Georga R.R. Martina uskoro na SyFy kanalu

Dok popularni Game of Thrones možda napušta HBO nakon svoje osme sezone, uskoro će se pojaviti još jedan projekat Georgea R.R. Martina na televiziji: Syfy kanal je naručio pilot zasnovanom na Martinovoj noveli Nightflyers iz 1980. godine.

Priča, koja je prethodno bila prilagođena filmu iz 1987. godine, vrti se oko tima naučnika koji se bave ivicom Sunčevog sistema u potrazi za vanzemaljskim životom, prenosi Variety. Jeff Buhler potpisuje scenario pilota, a reditelj “Edge of Tomorrow” Doug Liman će se pojaviti u ekipi izvršnih producenata.

“Radujemo se što ćemo dublje zaroniti u šokantni svijet Nightflyersa Georgea R.R Martina”, navodi Bill McGoldrick iz NBCUniversal Cable Entertainmenta.

“Scenarij koji je Jeff isporučio uvrštava ovu klasičnu sci-fi horor priču i prilagođava je platformi na kojoj možemo stvarno istražiti dubine ludila.”

Nightflyers je najnovija Martinova kreacija koja će pronaći potencijalnu TV adaptaciju. Pored planiranog Game of Thrones spinoffa koji će stići nakon osme sezone serije, u razvitku je i serija zasnovana na Martinovoj superherojskoj antologiji Wild Cards. U petak je Martin na svom blogu napisao “three” aludirajući na tri serijala Wild Cards koja bi mogla biti u razvoju, kao i “nekoliko drugih TV projekata o kojima ne mogu da vam kažem …”

U aprilu 2015, Martin je otkrio planove za seriju HBO pod nazivom Captain Cosmos, o mladom piscu naučne fantastike, ali izgleda da je taj projekat zaustavljen.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...