Dok popularni Game of Thrones možda napušta HBO nakon svoje osme sezone, uskoro će se pojaviti još jedan projekat Georgea R.R. Martina na televiziji: Syfy kanal je naručio pilot zasnovanom na Martinovoj noveli Nightflyers iz 1980. godine.

Priča, koja je prethodno bila prilagođena filmu iz 1987. godine, vrti se oko tima naučnika koji se bave ivicom Sunčevog sistema u potrazi za vanzemaljskim životom, prenosi Variety. Jeff Buhler potpisuje scenario pilota, a reditelj “Edge of Tomorrow” Doug Liman će se pojaviti u ekipi izvršnih producenata.

“Radujemo se što ćemo dublje zaroniti u šokantni svijet Nightflyersa Georgea R.R Martina”, navodi Bill McGoldrick iz NBCUniversal Cable Entertainmenta.

“Scenarij koji je Jeff isporučio uvrštava ovu klasičnu sci-fi horor priču i prilagođava je platformi na kojoj možemo stvarno istražiti dubine ludila.”

Nightflyers je najnovija Martinova kreacija koja će pronaći potencijalnu TV adaptaciju. Pored planiranog Game of Thrones spinoffa koji će stići nakon osme sezone serije, u razvitku je i serija zasnovana na Martinovoj superherojskoj antologiji Wild Cards. U petak je Martin na svom blogu napisao “three” aludirajući na tri serijala Wild Cards koja bi mogla biti u razvoju, kao i “nekoliko drugih TV projekata o kojima ne mogu da vam kažem …”

U aprilu 2015, Martin je otkrio planove za seriju HBO pod nazivom Captain Cosmos, o mladom piscu naučne fantastike, ali izgleda da je taj projekat zaustavljen.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here