Naslovnica Art Serija "Nightflyers" Georga R.R. Martina uskoro na SyFy kanalu

Serija “Nightflyers” Georga R.R. Martina uskoro na SyFy kanalu

Dok popularni Game of Thrones možda napušta HBO nakon svoje osme sezone, uskoro će se pojaviti još jedan projekat Georgea R.R. Martina na televiziji: Syfy kanal je naručio pilot zasnovanom na Martinovoj noveli Nightflyers iz 1980. godine.

Priča, koja je prethodno bila prilagođena filmu iz 1987. godine, vrti se oko tima naučnika koji se bave ivicom Sunčevog sistema u potrazi za vanzemaljskim životom, prenosi Variety. Jeff Buhler potpisuje scenario pilota, a reditelj “Edge of Tomorrow” Doug Liman će se pojaviti u ekipi izvršnih producenata.

“Radujemo se što ćemo dublje zaroniti u šokantni svijet Nightflyersa Georgea R.R Martina”, navodi Bill McGoldrick iz NBCUniversal Cable Entertainmenta.

“Scenarij koji je Jeff isporučio uvrštava ovu klasičnu sci-fi horor priču i prilagođava je platformi na kojoj možemo stvarno istražiti dubine ludila.”

Nightflyers je najnovija Martinova kreacija koja će pronaći potencijalnu TV adaptaciju. Pored planiranog Game of Thrones spinoffa koji će stići nakon osme sezone serije, u razvitku je i serija zasnovana na Martinovoj superherojskoj antologiji Wild Cards. U petak je Martin na svom blogu napisao “three” aludirajući na tri serijala Wild Cards koja bi mogla biti u razvoju, kao i “nekoliko drugih TV projekata o kojima ne mogu da vam kažem …”

U aprilu 2015, Martin je otkrio planove za seriju HBO pod nazivom Captain Cosmos, o mladom piscu naučne fantastike, ali izgleda da je taj projekat zaustavljen.

Aktuelno

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...

Dead Can Dance u junu u Beogradu

Austaralski band oformljen 1981 godine koji u svojoj muzici spaja elemente rocka, Gealske muzike, Gregorijanskih pjesama, Afričkih ritmova i srednjoistočnih mantri u...

Goth party u AG Klubu 18.1.2019

Za sve ljubitelje istančanog sluha i ljubavi prema muzici koja tu ljubav zna dočarati već kultni AG Klub u suradnji sa Urban...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Svi ljubitelji Vikingške mitologije imat će priliku 7. aprila u Zagrebu pogledati muzičku atrakciju. Wardruna oformljena u Norveškoj 2003 godine u svojoj...

Superhero triler Glass uskoro u kinima

Svi koji su gledali i oduševili se filmom Split i Unbearkable , ovom će se filmu tek radovati. David...