Ukoliko vas noću probudi jaka želja za ribom od filca ili fermentisanom bočicom od tkanine, svakako predlažemo 8 ‘Til Late, najnoviju privremenu instalaciju britanske umjetnice Lucy Sparrow poznate upravo po vlastitoj interpretaciji svakodnevnih predmeta.

Smještena na u Manhattanu, na The Standardu, High Line, instalacija u vidu prodavnice ispunjena je, od poda do plafona, sa hiljadama predmeta koje možete naći u onoj pravoj ,od žitarica za doručak, pulta sa mesom, zamrznutom hranom, a sve napravljeno filca sa puno osjećaja i malo boje. Kako bi bila što vjerodostojnija replika prodavnice svakodnevnih namirnica svaka stvar je na prodaju.

Tokom proteklih nekoliko godina, Sparrow je izlagala svoje predmete u galerijama i umjetničkim sajmovima širom svijeta, uključujući Art Basel, Scope Miami te New York Affordable Art Fair. 8 ‘Til Late je prateća komponenta njenoj instalaciji iz 2014. godine smještenom u Londonu pod nazivom The Corner Shop sa sličnim konceptom, ali sa isključivo Eurocentric proizvodima.

Prema riječima prisutnih posjetitelja ove instalacije redovi su se protezali oko bloka poslednjih nekoliko dana kako bi svi uspjeli pogledati istu, a svaki predmet u prodavnici je već do sada prodat.

Dok je prvobitno trebalo da bude otvoreno do 30. juna izložba se završava ranije. Ako ste u blizini svakako nemojte preskočiti obilazak ove nadasve kreativne instalacije.

Više detalja svakako možete pronaći na linku OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here