Naslovnica Art Uskoro nastavak kultnog animiranog filma Tima Burtona "Nightmare Before Christmas"

Uskoro nastavak kultnog animiranog filma Tima Burtona “Nightmare Before Christmas”

Ljubitelji Tim Burtona i njegovih stop-motion animiranih filmova mogu da odahnu jer će kultni “Nightmare Before Christmas” dobiti nastavak poslije 24 godine.

Oni malo stariji se sigurno sjećaju animiranog filma koji je igrao na kartu bizarnosti i slatkoće Diznijevih filmova, uostalom, zar svi Bartonovi radovi nisu u ovom fazonu.

Publika je jako dobro reagovala na “Corpse Bride” 2005. godine poslije kojeg su se brojne filmske kuće odlučile da nastave trend stop-motion animacije, pa smo gledali “Coraline” koja je rađena po knjizi Neil Gaimana i genijalni “Paranorman”.

Fanovi Burtonove noćne more koje se odvija u Božićnoj noći nek se ne raduju prerano jer nas nastavak očekuje tek sljedeće godine, tačnije na 25. rođendan animiranog filma.

Kako prenosi “Hollywood Reporter” novi nastavak neće biti animiran, već će biti rađen u stripovskom stilu.

Sretni smo što ćemo ponovo vidjeti Jacka i njegovu veselu ekipu koja provodi vrijeme na groblju, do tada možemo da obnovimo gradivo i još jednom pogledamo kultni klasik.

Izvor: Noizz.rs

Aktuelno

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...

O Ambrosiji naširoko i ukratko!

24 godine postojanja i rada Ambrozije je jedna zanimljiva priča o predavanju umjetnosti i kreativnosti da je jako teško to složiti u...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...

Silver & Smoke program za februar

Januar obično svima služi za godišnje odmore, međutim u Silver & Smoke-u to nije pravilo. Mjesec je prošao kao da je svima...