Naslovnica Art Zavirite u BnA Art Hotel smješten u okrugu Koenji u Tokiju

Zavirite u BnA Art Hotel smješten u okrugu Koenji u Tokiju

BnA Art Hotel smješten je u okrug Koenji u Tokiju, uz kulturološko i kreativno ozračje, te je kao takav na usluzi mladim ljudima i reflektira savremeni način življenja u gradu.

Tim koji stoji iza BnA Art Hotela čine Yu ‘Taz’ Tazawa, Yuto Maeda, Kiego Fukugaki i Kenji Daikoku. Svako od njih živi i radi u Koenji, kreativnom okrugu koji je ujedno i dom za veliki broj umjetnika i muzičara.

BnA Art Hotel je transformisan usvojevrsno igralište murala i umetnosti. Promovišući prepoznatljiv i jedinstven identitet, prostor može poslužiti kako za poslovna putovanja tako i za razonodu.

BnA Hotel Koenji se sastoji od dvije umjetničke sobe dizajnirane od strane lokalnih umjetnika Yohei Takahashia i Ryuichi “Ogi” Oginoa. Hotel je također prvi takve vrste u Japanu, s obzirom na to da svaki umjetnik dobija udio od rezervacije soba. Prva soba, koju je njen autor Yohei Takahashi nazvao “Into the Foreign“, dočarava atmosferu šume te prikazuje čopor vukova koji trče uz vjetar. Druga soba, autora Ryuichi “Ogi” Oginoa nazvana je “Ten“, nudi osjećaj kao da vanjski svijet nestaje te ovdje vaše misli putuju kroz cik-cak linije i spiralne plafone, koje ulaze i izlaze iz lucidnih snova.

Podržavajući lokalnu umjetničku zajednicu, BnA tim se nada da će i dalje razvijati viziju projekta i da će na taj način dovesti ljubitelje umjetnosti i turiste u ovo područje. Zahvaljujući upravo ovim sobama nekoliko umjetnika je dobilo priliku da izlažu svoje radove u San Franciscou i Sydneyu!

Pored toga, BnA tim takođe radi na projektu Mural City u Koenji i domaćini su programa “Artist in Residence” koji pruža besplatan smeštaj međunarodnim umjetnicima pružajući im tako vrijeme i kreativni prostor za transformaciju galerije u vlastitu ličnu instalaciju.

Više o ovome pogledajte u fotogaleriji i video prilozima, a ukoliko vas put nanese u Tokyo obavezno ih posjetite i uvjerite se u njihovu originalnost.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...