Kao dio londonskog Festivala arhitekture, u umjetničkoj galeriji Republic je 07. juna otvorena izložba projekta mlade bosanske arhitektice Emine Čamdžić. Ovo je prvi put da BH ima predstavnika na najvećem evropskom festivalu arhitekture.

Arhitektonsko- umjetnička izložba pod nazivom “Od sjećanja do arhitektice” prikazuje proces i faze odrastanja djeteta rata čije najranije uspomene su uništenih građevina, koje se kasnije stapaju sa memorijama panorame i historije Londona.

Kroz fotografije, umjetnička djela i arhitektonske skice možemo otkriti kako kombinacija stvarnosti života u poslijeratnom okruženju i njena kasnija iskustva Londona – multikulturalnog centra sa bogatom umjetnošću i arhitekturom i stoljećima vidljive historije – inspirišu dijete rata na život u umjetnosti i arhitekturi.

U isto vrijeme, Emina pokušava predvidjeti kako će se arhitektura, kultura i umjetnost Bosne i Hercegovine razviti u budućnosti, i kako arhitektura može pomoći ljudima Bosne i Hercegovine da prevaziđu traume i zacijele.

Izložba se održava u galeriji Republic do 12. juna.

Emina Čamdžić je multidisciplinarna arhitektica, umjetnica i predavač sa sjedištem u Sarajevu. Ona radi na inovativnim, energetski-efikasnim objektima kroz svoju platformu Eminent. Atelier. Njen rad se zasniva na mješavini arhitekture, konceptualnog dizajna, fotografije i umjetničkih ideja. Njeni projekati prethodno su bili dio slijedećih izložbi: Klimatski pogledi u Minhenu, Sarajevska zima i Kontinuirani enterijer u Sarajevu. Neki od njenih pojedinačnih projekata i studija uključuju Stambene zajednice za zone poplava, scenografija za bosansku verziju We Will Rock You mjuzikla.

25 KOMENTARI

  1. Thank you other sorts of useful web site kumpulan youtube indonesia. Exactly where otherwise could I get which form of information printed in a real ideal procedure? I own a undertaking i’m right now implementing, i have been for the glimpse outside regarding such details.

  2. Many thanks various other superb post. The place otherwise could possibly anyone have that variety of data in this particular ideal way with words? For sale display in a few days, and i am within the search for these details gubernur jakarta.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here