U Petak, 07. jula u 17h Gudački kvartet MAS otvoriti će treći FUU Festival ulične umjetnosti Sarajevo.

Slogan ovogodišnjeg FUU Festivala glasi „Tvoj grad, tvoja umjetnost“ za vrijeme kojeg će brojni umjetnici i umjetnice imati priliku da prezentuju svoj rad.
Program nastavlja Arlekin iz Makedonije sa svojim klaunovskih i cirkuskim vještinama i žongliranjem, dok će u Radićevoj ulici biti upriličeno otvorenje samostalne izložbe Nine Komel. U 21h Festival se seli u Sarajevski ratni teatar gdje će biti prikazani dokumentarni filmovi „Trenutak sreće“, „Budimo gradić“ i „FUU 2015“ posvećeni uličnoj umjetnosti.

Drugog dana FUU-a, 08. jula u 11h otvara se Art Market u Velikom parku i trajat će do nedjelje do 20h. Art Market će zvanično biti otvoren koncertom udaraljki, nakon kojeg će se moći poslušati „Poezija za sve“ Mirjane Đan. Nešto kasnije, u 14:30h slijedi „Ples iznad svega – od tanga do hip-hopa“.

U Radićevoj ulici Ahmed Gabr predstaviti će umjetničke tetovaže rađene kanom (13h), Maida Hodžić izložiti će radove pod nazivom „Futurizam“ (13h) i Denis Štrbo izložbu fotografija „Crno bijeli svijet“ (14h).

U 17h slijedi „Artist talk“ sa umjetnicom Ninom Komel i otvorenje izložbe „Scream SarajevoRomana Kuduzovića u 19h. U 20h otvara se izložba „Vinil“ i prikazuju se dokumentarni filmovi o uličnoj umjetnosti.
Za kraj drugog dana FUU Festival ispred Tržnice će se desiti koncert iznenađenja na kojem će nastupiti Kombinovani sastav braće Hadžiosmanović i Irhad Baručija street impro. Koncerti počinju u 20.30h.

U nedjelju, 09. jula od 10h u Velikom parku počinje i dječiji program sa muzičko-scenskom, teatarskom i gimnastičkom radionicom. Najmlađi posjetioci će imati priliku da se druže sa Arlekinom i upoznaju klaunovske i cirkuske vještine žongliranja. U 16h u Ulici Maršala Tita nastupa Mirjana Đan sa “Poezijom za sve”.

Papagajka je ove godine objekat od posebnog značaja i specijalna pažnja je posvećena uređivanju i programima koji će se održati u ovom bloku zgrada. U 18h održati će se Koncerti klavirski trio i klavir solo i otvorenje izložbe „Život bez styla (je nemoguć)“. Zatim slijedi monodrama „Kafana kao zločinAldina Tucića i koncert gudačkog kvarteta „Sarajevo Sinfonietta“.

Posjetioci FUU-a imat će priliku pogledati murale u Papagajci umjetnika Rikarda Druškića, Ljubomira Todorovića i Ljiljane Galušić, kao i obnovljeni mural Mensura Demira i Borisa Stapića u ulici Musala.

Treće po redu izdanje FUU festivala završava se u Papagajci sa koncertom Jazz ansambla Muzičke akademije predvođenim Sinanom Alimanovicem (21.30h).

Kompletan program možete pogledati na oficijelnoj web stranici FUU festivala.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here