U petak, 09. i subotu, 10. juna u 21:30 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra, premijerno pred sarajevskom publikom, izvodi se plesni performans „touch of MADNESS“. Ulaz na performans je slobodan.

Autori plesnog performansa su Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn, muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica..

Bazirano na njihovim vlastitim životnim iskustvima, oni kreiraju slike i situacije iz današnjeg svijeta i vremena u plesnom performansu “touch of MADNESS”. Katharina i Nemanja dijele, suprostavljaju i preispituju tradiciju i kulturu iz kojih dolaze, provociraju stavove i uvjerenja jedno kod drugog u kontekstu trenutnih političkih i socijalnih situacija u njihovim zemljama.

Muziku za „touch of MADNESS“ kreiraju Jan Günther i Jan Novosel.

Predstava “touch of MADNESS” je kreirana od januara do marta 2017. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a od marta do juna 2017., će biti igrana u ovim zemljama.

Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn
Koncept / Režija / Koreografija / Izvođenje: Nemanja Mutić
Muzika: Jan Günther i Jan Novosel
Dizajn svjetla: Sanja Gergorić
Fotografija: Emilien Leonhardt
www.katharinahorn.com

25 KOMENTARI

  1. Often I don’t read through posting about sites, however want to say that this write-up very compelled me personally to take a look on and practice it! A person’s publishing taste is amazed us.. koleksi vlogger terbaik Thanks, really terrific report.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here