U toku prošle sedmice pop duo Cults nagovijestio je povratak kroz seriju video snimaka objavljenih na njihovom Instagram profilu. Zvanično su objavili i novi album pod nazivom „Offering“ koji predstavlja svojevrsni nastavak njihovog „Statica“ iz 2013. godine. Za javnost biće dostupan 6. oktobra putem Sinderlyna.

Ovaj album rezultat je saradnje sa iskusnim inženjerom zvuka Shane Stonebackom. Istakli su da je Pink Floyd i dalje njihova veliku inspiracija za snimanje, što je rezultatiralo velikom količinog uloženog truda od strane Follin i Obliviona. Umjesto rukovođenja naizmjeničnim inspiracijama oni su radili zajedno kako bi pjesme ugledale svijetlo dana.

Bilo je uzbudiljivo jer pisanje zapravo nije više kao domaća zadaća“, kaže Follin putem saopštenja za javnost. “Bila sam u mogućnosti da sjednem i radim isključivo kada sam to željela. Ove pjesme su manje umjetnički projekt, manje razmišljate na način “ovo je pjesma o srcu, šta bi Lesli Gore uradio?” , one su odraz dešavanja u našem životu.

U susret albumu predstavili su svoju sjajnu, sintisajziranu naslovnu numeru. Prema duetu, pjesma govori o “pronalaženju nade u onome što može izgledati kao beznadežna situacija”. Follin i Oblivion dodaju: “U stresnim trenucima smatramo da je važno fokusirati se na ljude koji su vam pomogli i postoje za vas. Svaka kul stvar koja se ikada dogodila započela je sa samo nekoliko ljudi u zajedničkoj sobi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here