Sarajevski elektro futuristički projekt dRUMELODY predstavio je ovih dana najnoviji singl „Hard Core Agro Core” nastao u saradnji sa pjevačicom Ninom Špoljarević (Rizična skupina) i producentom Rejhanom Okanovićem.

Do saradnje s Berinom Tuzlićem iz dRUMELODY došlo je nakon što su Špoljarević i Rejhan Okanović bili na promociji njegovog albuma „Aero” u zagrebačkom klubu Vinyl. Tada je Tuzlić spomenuo da ima gotove neke nove pjesme i jednu od njih je ponudio Nini Špoljarević i Okanoviću da se ‘pokušaju poigrati s njom’. Nakon mjesec dana kao rezultat se pojavila „Hard Core Agro Core” kao reakcija na situaciju s posrnulim koncernom Agrokor, a stihove pjesme je napisao Dražen Karakaš.

dRUMELODY je one man band u kojem glavnu riječ vodi bubnjar, perkusionist, strip crtač i animator Berin Tuzlić. Glavna karakteristika projekta leži u tome da bubanj kao instrument vodi glavnu riječ, posebice na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira s muzikom u kojoj inače za bubnjara i perkusionistu nema mjesta.

Aero”, koji je inače sedmi album po redu, donosi devet novih pjesama. Ujedno je riječ o prvom albumu objavljenom za hrvatsku etiketu čime se dRUMELODY planira pobliže predstaviti i hrvatskoj publici.

„Radio sam ono što najviše volim. Animaciju, strip i svirao bubnjeve. Sretan sam da je to otkupio Warner Music jer radi se o mnogo uređenijem odnosu za umjetnike, nego što je to kod nas“, rekao je Tuzlić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here