Lider benda The Babe Barbarella: „Što sam stariji, to mi se više sviđa direktni sudar sa strahom!“

186

Ovih dana se svugdje traži karta više za najavljenu zabavu godine, koja će 23. novembra biti održana u obnovljenom kinu Imperijal u Sarajevu. Organizaciju zabave potpisuje Jameson Irish Whiskey, a čast da zabavlja goste pripala je našem poznatom domaćem bendu, The Babe Barbarella. Razlog tome je, kako saznajemo, njihova neustrašiva narav, koja je u potpunom skladu sa zaštitnim sloganom kompanije, koji glasi: „Sine Metu“. Slogan u doslovnom prevodu znači “bez straha” i zapravo je porodični moto osnivača kompanije koji je i sam bio poznat po svojoj neustrašivosti.

Legendarni John Jameson, osnivač Jameson Whiskeyja, napustio je svoj siguran život i posao advokata, te u Dublinu počeo jednu sasvim novu priču, od čiste nule. Bilo je to 1810. godine, a priča koju je tada počeo poznata je i danas, kao priča o najboljem Irskom viskiju. Ovaj rođeni Škotlanđanin, vođen porodičnim motom „Bez straha“, ubrzo je izgradio poslovno carstvo i svojim primjerom dokazao koliko posao i kvalitet jednog života mogu napredovati, unatoč svim strahovima.

Motivisani njegovom pričom, pričali smo sa liderom benda The Babe Barbarella, o njegovim strahovima i načinu na koji se s njima bori.

Koji su strahovi s kojima se suočavate svakodnevno u svom poslu?

Zulfikar Handukić – Zosko: U svakodnevnom životu nemam nekih velikih strahova. Ipak je to „poznati teren“. Strah dolazi s ulaskom u neki novi, nepoznati. Izlaskom iz svakodnevne rutine. Nije važno da li je u pitanju posao ili nešto drugo, uvijek se u nove sredine krećem s malom dozom sumnje i opreza. Naravno, važno je to održati u normalnim količinama.

Kako se borite s tim strahovima? Da li ste pronašli neki poseban mehanizam koji bi mogao pomoći i drugim ljudima?

Zulfikar Handukić – Zosko: Što sam stariji, to mi se više sviđa direktni sudar sa strahom, jer onda znam na čemu sam. To je, naravno, bilo drugačije dok sam bio mlađi. Tad sam sve svoje strahove radije izbjegavao. Danas, kad postoji strah od nečeg, suočavam se s njim, pa na kraju jači odnosi pobjedu.

Podijelite s nama Vaš najveći strah i uspjeh koji ste ostvarili, unatoč tom strahu.

Zulfikar Handukić – Zosko: Generalno sagledano, mislim da je svaki strah jednako važan, jer svaka ta naša pobjeda znači da dodajemo još jednu ciglu odbrambenom zidu, ali u konačnici i radu na sebi. U mom slučaju, to znači da postajem jača osoba nakon svake bitke, odnosno pobjede. Moram dodati da su, otkako sam postao roditelj, neki moji strahovi jednostavno nestali. Naravno, na njihovo mjesto su došli mnogi drugi.

S neustrašivim Zoskom, i ostatkom grupe The Babe Barbarella, družimo se u petak, 23. novembra, u obnovljenom kultnom kinu Imperijal. Svi oni koji nisu nabavili svoju pozivnicu, mogu je potražiti na Jameson službenom Instagram profilu, ili kod nekog od ambasadora zabave.