Poznati bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo objavio je vidospot za pjesmu “Elma“.

Ovu izuzetno emotivnu pjesmu, Božo Vrećo je posvjetio prijateljici iz djetinjstva, a koja je stradala u ratu.
Spot je snimljen na području Hercegovine i to u Radimlji, Hutovom blatu, Stocu i Blidinju, a za njegovu garderobu u istom, tačnije haljinu, pobrinuo se pjevač dizajnirajući je za sebe kao i repliku srednjovjekovnog bosanskog nakita. Za snimanje i montiranje spota bio je zadužen Miki Olabarri Powell, a muziku i tekst također potpisuje Vrećo.

Ovu pjesmu sam napisao za moju Elmu, djevojčicu s kojom sam se do svoje 6. godine igrao svaki dan, držali bismo se za ruku i dijelili sve naše male tajne i slatkiše. Al’ dođe rat i neki zli ljudi ubiše svu njenu porodicu na kućnom pragu, i nanu i majku i mlađeg brata, ona je ostala ranjena metkom koji joj je prošao kroz obraze i dozivala je majku. Suviše kasno je došla ta hitna pomoć, već je bila iskrvarila i poslije svih tih godina sanjao sam je i u tom snu ona mi kaže ‘Znaš, Božo moj, ja te sve čujem kako mi pjevaš i vidim te kako mi plešeš’. Pa u snu me zagrli tako jako da kad sam se probudio, bio sam sav mokar od suza i tada, napisao sam ovu predivnu pjesmu, posvećenu njoj, mojoj Elmi koju neću nikad prestati voljeti“, napisao je Božo na svom Facebook profilu.

U spotu Božo Vrećo melje kafu na starom mlinu i kaže kako je čeka da svrati da popiju po fildžan i ispričaju se kao nekada.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here