Adidas se udružio sa danskim proizvođačem tkanina kako bi predstavio novo izdanje svoje poznate linije Sam Smith tenisica.

Kolekcija je predstavljena u plavoj, sivoj i crvenoj verziji. Svaki dizajn je osmišljen od tekstila proizvedenog od strane danskog proizvođača sa kvadratnim uzorkom, uz saradnju dizajnera Vibeke Rohlanda, a sadrži teksturne krugove u kontrastnim nijansama.

Nova kolekcija tenisica Stan Smith je zadržala svoj klasični oblik, ali ne u potpunosti i prepoznatljivi znak branda-tri linije. Na nekim od dizajna potpuno su odsutne, dok su na drugima integrisane u niz pojedinačnih tačaka koje prate oblik tenisice.

Tenisice na sebi imaju kožni završetak na peti te bijeli đon, a koji je i dio njene same tradicije.

Adidasova linija Stan Smith prvi put je predstavljena 1963. godine, a prvobitno je dizajnirana kao dio opreme za tenis. Naziv je dobila po jednom od najboljih igrača tenisa tog vremena. Dobila je mjesto i u Ginisovoj knjizi rekorda 1988. godine, nakon rekordne prodaje 22 miliona para tenisica.

Adidas je od tada kreirao nekoliko specijalnih linija tenisica.Surađivao je sa modnim dizajnerom Rafom Simonsom, koji je koristio materijale iz retro svemirskih odjela te pjevačem Pharrell Williamsom, koji je dizajnirao njihovu monohromnu verziju.

Pored reizdanja Stan Smith tenisica, Adidas radi sa novim tehnologijama poput 3D štampanja kako bi eksperimentisao sa novim načinima proizvodnje obuće. Njegova tekuća saradnja sa Parleyom za spas okeana rezultirala je ugradnjom plastike izvađenom iz njega u svoje tenisice.

Kvadrat, koji je osnovan u Danskoj 1968. godine, jedan je od vodećih svjetskih tekstilnih brendova. Među dizajnerima sa kojima su prethodno radili su Bouroullecs, koji je kreirao niz roletni koristeći njihov tekstilni materijal te Raf Simons, koji je inkorporirao materijal koji je napravio sa brendom u liniju muške odjeće.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here