Plusminus je BiH modni brand nastao 2015 godine radom i angažmanom produkt dizajnerke Ene Dujmović i grafičara Borisa Majstorovića.

Ideja koja prati Plusminus je simbioza mode i umjetnosti, tačnije grafike kao crteža i linijskog riješenja. Ono što je specifično u ovom radu jeste da je zadržana tradicionalna tehnika izrade u bakropisu kako bi grafika zadržala svoju teksturu te samim tim autentičnost. Sa ovim pristupom na određen način oživljavamo ovu umjetnost koja lagano izumire poput svih starih zanata, čineči je poželjnom kroz novi medij djelovanja, modu. Eksperiment apliciranja grafike na ovaj način do sada nije zabilježen u svijetu mode i to nas čini drugačijim i prepoznatljivim.

Nova kolekcija za ljeto Art.Cut.Different. prati izvornu ideju realizovanu u 8 različitih odjevnih predmeta. U pitanju je mini kolekcija napravljena od prirodnh i laganih materijala, kako je i sama kolekcija zamišljena da bude nosiva u svakodnevnim prilikama. Lagani pamučni topići i tunike sa grafikama BiH umjetnika Borisa.M. su definitivni “must have” ovog ljeta.

Ideja koja stoji iza ove kolekcije je preuzimanje već postojučeg crteža i mjenjanje njegove vizure i priče kroz rezanje i uklapanje u krojeve. Time svaka grafika kroz dizajnirani komad doživljava novu interpretaciju same sebe. Iako radimo više serija jednog primjerka, svaki je unikatan jer ga način realizacije čini takvim.

Plusminus dizajn namjenjen je urbanim, modernim i samosvjesnim ženama koje cijene umjetnost i ručnu izradu. Cilj nam je razviti modnu priču koja iza sebe ima koncept koji je prepoznatljiv, te biti dio jedne generacije koja mijenja svijest i podržava domaću proizvodnju.

Prodajno mjesto gdje možete potražiti Plusminus komade je concept store Bazerđan u Sarajevu, te online preko Facebook i Instagram stranice Plusminus fashion.

Fotograf: Edvin Kalić
Modeli: bh. glumica Amila Terzimehić, model Vanja Ilić
MUA: Renata Ponjević
Scenografija: Hanna Dujmović
Nakit: Werkstat studio

3 KOMENTARI

  1. As well as interesting, You are an extremely skilled blog writer.. kumpulan vlogger terbaik We have registered a person’s feed and grow right up pertaining to from the seek out extra of this spectacular posting. Likewise, I’ve shared your internet site within my internet sites

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here