Naslovnica Talks Meghan Markle održala prvi govor: Svi moraju imati mogućnost da se obrazuju

Meghan Markle održala prvi govor: Svi moraju imati mogućnost da se obrazuju

Ovo je prvi govor koji je Markle održala u sklopu kraljevske turneje, a vojvotkinja je iskoristila priliku da pošalje poruku o potrebi osnaživanja žena u zemlji u kojoj tek nekoliko žena imaju priliku studirati.

“Svima je potrebno pružiti mogućnost da se obrazuju za ono što žele, a što je najvažnije da dobiju obrazovanje na koje imaju pravo. Za žene i djevojke u zemljama koje se razvijaju ovo je od vitalnog značaja. Pružiti im pristup obrazovanju je ključ ekonomskog i društvenog razvoja. Kada ženama date prave alate za uspjeh, one mogu stvoriti nevjerovatnu budućnost, ne samo za sebe, već za sve ljude u njihovom okruženju”, kazala je Markle.

U razgovoru sa studenticama u Fidžiju, britanska vojvotkinja im je predložila kako bi trebali ohrabriti i muškarce da učestvuju u njihovoj borbi.

Meghan je u govoru istaka i svoju ličnu borbu sa stjecanjem diplome visoke stručne spreme.

“Poznajem taj osjećaj ponosa i uzbuđenja koje dolazi s pohađanjem fakulteta”, prokomentarisala je Markle te nastavila: “Putovanje visokog obrazovanja je nevjerovatno, utjecajno i ključno, od trenutka kada primite prihvatno pismo nakon bezbroj neprospavanih noći koje ste proveli učeći, stjecanja doživotnih prijateljskih veza pa sve do primanja vaše diplome”, istakla je Markle.

Podsjećamo, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa borave u 16-dnevnoj kraljevskoj posjeti Australiji, Fidžiju, Tongi i Novom Zelandu.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...