Naslovnica Talks Meghan Markle održala prvi govor: Svi moraju imati mogućnost da se obrazuju

Meghan Markle održala prvi govor: Svi moraju imati mogućnost da se obrazuju

Ovo je prvi govor koji je Markle održala u sklopu kraljevske turneje, a vojvotkinja je iskoristila priliku da pošalje poruku o potrebi osnaživanja žena u zemlji u kojoj tek nekoliko žena imaju priliku studirati.

“Svima je potrebno pružiti mogućnost da se obrazuju za ono što žele, a što je najvažnije da dobiju obrazovanje na koje imaju pravo. Za žene i djevojke u zemljama koje se razvijaju ovo je od vitalnog značaja. Pružiti im pristup obrazovanju je ključ ekonomskog i društvenog razvoja. Kada ženama date prave alate za uspjeh, one mogu stvoriti nevjerovatnu budućnost, ne samo za sebe, već za sve ljude u njihovom okruženju”, kazala je Markle.

U razgovoru sa studenticama u Fidžiju, britanska vojvotkinja im je predložila kako bi trebali ohrabriti i muškarce da učestvuju u njihovoj borbi.

Meghan je u govoru istaka i svoju ličnu borbu sa stjecanjem diplome visoke stručne spreme.

“Poznajem taj osjećaj ponosa i uzbuđenja koje dolazi s pohađanjem fakulteta”, prokomentarisala je Markle te nastavila: “Putovanje visokog obrazovanja je nevjerovatno, utjecajno i ključno, od trenutka kada primite prihvatno pismo nakon bezbroj neprospavanih noći koje ste proveli učeći, stjecanja doživotnih prijateljskih veza pa sve do primanja vaše diplome”, istakla je Markle.

Podsjećamo, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa borave u 16-dnevnoj kraljevskoj posjeti Australiji, Fidžiju, Tongi i Novom Zelandu.

Aktuelno

Izložba Osmana Arslanagića u Collegium Artisticum-u

Galerija Collegium artisticum Vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “4 ZVONA“ autora Osmana Arslanagića. Otvorenje će biti upriličeno...

7 najlijepših kuća na drvetu

Svi smo nekakda sanjali kao djeca o kućama na drvetu, o svom malom svijetu gdje se snovi i mašta spajaju u jedno....

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...