Nakon niza beta verzija, Apple je konačno objavio watchOS 3.2 za javnost, a sa njim i dva velika noviteta.

Prvi je Theatre Mode ili filmski režim rada, koji će utišati zvuk Vašeg Apple Watcha dok gledate neki film (ili spavate sa satom na ruci), no međutim ostaviti će aktivnim haptičke vibracije da Vas upozoravaju i kada je uključen ovaj filmski režim rada.

Da biste pokrenuli Theatre Mode, sve što treba da uradite je da kliznete prstom po ekranu svog sata i otvorite prozor za brzo podešavanje, a zatim kliknite na ikonicu sa grčkim teatarskim maskama. Jednostavno! Da biste ga isključili, učinite isto.

Drugi dodatak je SiriKit, koji je već dostupan na iOS operativnom sistemu i omogućava programerima da ugrade Siri podršku u svoje aplikacije, nešto slično što je Google već učino sa svojim Assistantom. Ova podrška će omogučiti da koristite Siri na svom satu da pozovete Uber vozilo, šaljete WhatsApp poruke i pretražujete fotografije bez potrebe da za to koristite svoj telefon.

Integracija Siri podrške u Apple Watch je prilično velika stvar, a mogla bi zacrtati put za mnogo korisnije stvari. Tako će 2017. sigurno biti godina utrkivanja pametnih asistenata, u kojoj Apple ne namjerava zaostajati za konkurencijom.

Ostali noviteti u verziji 3.2 su neznatni. Pomenuti ćemo tako Scribble, opciju koja vam omogućava da dopišete napomenu prijatelju na dnu vezane poruke, koja je od sada dostupna na francuskom, italijanskom i španskom jeziku. Također, sa novom verzijom ćete na svom iPhoneu moći pratiti sinhronizaciju svoje playliste – zgodno ako ste upravo krenuli na trčanje.

Apple je također objavio i novi iOS 10.3, koji nam donosi opciju “Pronađi moj AirPods” unutar “Pronađi moj iPhone” aplikacije. Sada možete jednostavno emitirati zvuk kada zagubite svoje AirPods slušalice, ili AirPod uređaj. Ova aplikacija sada također sprema i posljednje poznate lokacije kada ste AirPod spojili na svoj iPhone.

Ukoliko želite instalirati novi WatchOS imajte na umu da ćete na svom satu morati imati barem 50% baterije i biti unutar dometa vašeg iPhonea.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here