Naslovnica Tech Legenda na dva kotača: Električna verzija Harleyja stiže u novembru

Legenda na dva kotača: Električna verzija Harleyja stiže u novembru

Fanovi Harley-Davidsona već sada mogu prednaručiti LiveWire, prvi električni motocikl ove kompanije, a isporuke bi trebale početi u novembru.

Gotovo svi (veliki) proizvođači automobila sve više resursa usmjeravaju u razvoj električnih vozila, a ovaj trend nije zaobišao niti poznate i velike motociklističke kompanije. Najbolji je primjer za to Harley-Davidson, legendarna kompanija čije su zvijeri na dva kotača mnogima sinonim za slobodu i uživanje u vožnji, koja je još ranije najavila razvoj svoga prvog električnog motocikla, a sada napokon znamo i više detalja o ovom motoru, poput cijene i datuma početka prodaje.

Model LiveWire u prodaji u SAD-u trebao bi se pojaviti tijekom novembra ove godine, a njegova cijena iznosit će 30 hiljada dolara (tj. koji dolar manje) – najnestrpljiviji fanovi koji žele isprobati kako izgleda vožnja na dva kotača s električnim motorom mogu ga prednaručiti već danas.

Doseg električnog Harleya iznosit će oko 175 kilometara s jednim punjenjem baterije (procjena se odnosi na kombinaciju vožnje gradskim prometnicama i autocestama), što vjerojatno neće zadovoljiti ljubitelje dugih putovanja, no sa sve većim brojem punionica, doseg danas više ipak ne predstavlja toliki problem.

Posebnost ovog motocikla, osim što je riječ o prvom e-Harleyju, jest i u naprednim opcijama povezanosti – zahvaljujući podršci za LTE i GPS-u te aplikaciji za pametne telefone, vlasnici LiveWirea mogu konstantno pratiti status svog ljubimca na dva kotača, poput statusa baterije i punjenja, mogu ga pratiti u slučaju krađe, dobivat će obavijesti o stanju motora, servisima itd.

Ovo je samo prvi model s električnim motorom Harley-Davidsona te je kompanija već najavila nove prototipove motocikala, što jasno ukazuje da će i na tržištu motocikala u budućnosti e-motori s vremenom zamijeniti klasične motore.

Izvor: Dnevnik.hr

Aktuelno

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...

Silver & Smoke program za februar

Januar obično svima služi za godišnje odmore, međutim u Silver & Smoke-u to nije pravilo. Mjesec je prošao kao da je svima...

Centar Skenderija otvara klizalište

Večeras u 18h Centar Skenderija u dvorani "Mirza Delibašić" poziva sve zainteresirane na prezentaciju mobilnog klizališta sa opremom kao i zvanično...

Kako je Fortnite od popularne videoigre postao igralište za kriminalce

Fortnite je kriminalcima poslužio kao izvrsno sredstvo za pranje novca. Fortnite je u veoma kratkom vremenu postao...