Naslovnica Tech Lomljivo! Novi iPad Pro savija se poput komada papira

Lomljivo! Novi iPad Pro savija se poput komada papira

Appleov iPad Pro najmoćniji je tablet na tržištu čiji je hardver snažniji od brojnih prijenosnih računala i, kažu iz ove kompanije, snažan poput Xboxa One S. Većina recenzija hvali snagu novog modela Pro, kao i odličan dizajn, no tehnološki novinari koji su proveli neko vrijeme s ovim uređajem ipak zaključuju kako je ovo ipak tablet, a ne zamjena za prijenosna računala.

Nakon početka prodaje novog modela iPada Pro, na Appleovim forumima dio korisnika počeo se žaliti na savijanje tableta – npr. jedan je korisnik objavio fotografije uređaja kojeg je nosio tijekom vikenda u ruksaku u kojem se novi iPad blago savio, dok su neki korisnici već u pakiranju dobili savijeni iPad. Apple je zamijenio problematične uređaje, a nakon ovih informacija poznati youtuber JerryRigEverything odlučio je isprobati koliko su novi modeli iPada zaista izdržljivi.

U videozapisu objavljenom na YouTubeu on je testirao otpornost na ogrebotine, ali i na savijanje te ljubitelji Applea nisu impresionirani s onim što su vidjeli – youtuber uspio ga je bez uporabe prevelike sile značajno saviti, nakon čega se i ekran odvojio od kućišta.

Savija se poput komada papira, komentirao je Jerry i objasnio kako su najslabije točke uređaja na sredini, gdje se nalazi otvor za mikrofon te na docku za bežično punjenje olovke. Upozorio je da se, ako novi iPad Pro nosite u ruksaku, ne naslanjate na stolicu ili uz zid jer bi moglo doći do savijanja kućišta.

Ako vam se čini da ste već čuli o problemima sa savijanjem Appleovih uređaja, u pravu ste jer je prije četiri godine ova kompanija imala problema s tzv. bendgateom, odnosno savijanjem kućišta modela iPhone 6 Plus – problem je bio u savijanju u džepovima, no naravno, iPad Pro s 11 ili 12,9 inčnim ekranom nitko neće nositi u džepu pa se barem oko toga ne treba brinuti. Ali pripazite ako ga nosite u ruksaku.

Aktuelno

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...

Silver & Smoke program za februar

Januar obično svima služi za godišnje odmore, međutim u Silver & Smoke-u to nije pravilo. Mjesec je prošao kao da je svima...

Centar Skenderija otvara klizalište

Večeras u 18h Centar Skenderija u dvorani "Mirza Delibašić" poziva sve zainteresirane na prezentaciju mobilnog klizališta sa opremom kao i zvanično...

Kako je Fortnite od popularne videoigre postao igralište za kriminalce

Fortnite je kriminalcima poslužio kao izvrsno sredstvo za pranje novca. Fortnite je u veoma kratkom vremenu postao...