Napredovanje tehnologije u auto-industriji nije novost, ali su Audi i Volvo odlučili otići i korak dalje. Dogovorili su saradnju sa Googleom da u naredne dvije godine njihova vozila u potpunosti koriste Google Android aplikacije razvijene namjenski za vozila buduće generacije.

Novi Android 7.0 Nougat sistem namjenjen je vozilima u kojima nema potrebe za mobitelima, jer će sve biti inkorporirano u njega. Sve što jedano moderno i luksuzno vozilo treba imati biti će na raspolaganju. Volvo koji je već odavno broj 1 po pitanju sigurnosti već ima u svojoj novoj lumunzini S90 sistem koji pomaže u detekciji pješaka na cesti, životinja, pa do toga da senzorima prati način vožnje te pomaže da vozilo bude uvjek između 2 trake, pazi na razmak između vozila i jos mnogo toga.

Uz osnovne kontrole sistema vozila kao Google Assistant i Android Auto, te kontrole grijanja vozila, otvaranje prozora, podešavanje sjedišta, novi Android će se naravno moći koristiti i za svoju uobičajenu namjenu tj. za pristup internetu. Kako tvrde u Googleu imat će podršku skoro za sve, ipak neće ići tako daleko da se preko Androida kontroliraju kočnice. Ostaje da se vidi koliko će daleko ići sa inovacijama.

Sudeći po informacijama u početku ovakav sistem će biti ugrađivan u luksuznije modele kao što su novi Volvo S90 i Audi Q8.

21 KOMENTARI

  1. This is extremely intriguing, You are extremely knowledgeable writer. I have got registered your own feed and show off toward looking for added of this great submit kumpulan youtube indonesia. Also, I’ve truly discussed your site inside my social support systems

  2. Wonderful work! This is the type of information that should be shared around
    the net. Disgrace on Google for no longer positioning this submit upper!
    Come on over and consult with my site . Thanks =)

    Roma ny trøje

  3. Practical data koleksi vlogger indonesia. Blessed me personally I found your web site accidentally, with this particular shocked precisely why the following accident wouldn’t taken place sooner! I saved as a favorite this.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here