Naslovnica Uncategorized Apple najavio nove emotikone do kraja godine

Apple najavio nove emotikone do kraja godine

Apple je ažurirao svoju kolekciju emotikona sa 52 nove ikone, uključujući zombije, sendviče, vilenjake i žene sa maramama na glavi.

Kompanija Apple je u ponedjeljak predstavila nove emotikone u čast Svjetskog dana emotikona! Novi dizajn dolazi za iOS, macOS i WatchOS do kraja godine.

U novoj najavljenoj kolekciji naći ce se i emotikoni bradatog muškarca, žene u hidžabu, kao i žene koja doji dijete.

Tu su još i druge ikonice poput sendviča ili kokosovog oraha, te one kao što su mitologijski vilenjaci i zombiji.

Ponuda životinja kao što su tyrannosaurus rex ili zebra, dok trenutačni emotikoni smajlija sada poprimaju opciju eksplodiranih glava ili smajlija koji povraćaju.

Novi emotikoni su inicijalno odlučeni od grupacije Unicode Consorsium koja uključuje članove Applea, Adobea, Facebooka, Googlea, IBM-a, Netflixa, Huaweia i Microsofta.

Unicode Consorsium diktira ono što bi emotikon trebao da bude i šta bi trebao da predstavlja, a onda članovi predlažu kakav bi dizajn trebao da bude za svaki operativni sistem.

Posljednje ažuriranje Apple-a iz 2016. sadržavalo je 100 novih emotikona, uključujući zastavu duginih boja, porodica sa jednim roditeljem i žena atletičarki, policijskih službenika i građevinskih radnika.

Također je imao promjenu poput šarenog pištolja za borbu protiv oružanog nasilja, nakon što je New Yorkers Against Violence otpočeo borbu kako bi se riješili oružanog nasilja.

Tokom njihove kampanje, pokrenuta je stranica Disarm The iPhone u kojoj se zahtijevalo da se ukinu emotikoni koji pokazuju oružje.

Emotikoni kakve danas poznajemo su originalno došli iz Japana na njihovim mobilnim uređajima iz 1990-ih, ali su rapidno ušli u upotrebu sa pojavom Apple-ovih iPhonea.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...