Naslovnica Uncategorized Atari najavio novu retro konzolu "Ataribox"

Atari najavio novu retro konzolu “Ataribox”

Kompanija Atari je nedavno u partnerstvu sa jednim kineskim proizvođačem konzola najavila da se vraća u posao konzola, a danas imamo priliku i da vidimo prve slike dizajna ove konzole, koja se trenutno zove Ataribox.

Ideja kod dizajna bila je da se zadrže svi oni tradicionalni i prepoznatljivi elementi koji su činili jedinstven dizajn Atari konzola iz 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka, i sve to provuku kroz moderne standarde dizjna, kako bi konzola bila dopadljiva i “old school” fanovima i novim naraštajima gejmera.

I na osnovu prvih slika možemo reći da su to izveli vrlo uspješno. Akcenat je na ikoničnim drvenim elementima i rebrastoj površni konzole, tako da će svakom ko je upoznat sa starim Atari konzolama biti jasno da je ovo njihov nasljednik već na prvi pogled.

Sama konzola će bit bazirana na modernim komponentama i specifikacijama, i na slikama možemo vidjeti stvari kao što su HDMI, 4x USB i SD, dakle sve one standardne ulaze koje očekujemo na jednom modernom sistemu.

I zvanično je potvrđeno da ovo neće biti samo “retro” konzola, već će pored starih igara za nju dolaziti i moderni naslovi. Ipak, iz Ataribox tima kažu da još uvijek ne mogu da izađu sa konkretnim informacijama koje se tiču specifikacija konzole, igara, datuma izlaska i svega ostalog što fanove interesuje, jer predstoji još dug rad na konzoli prije nego što sve to bude gotovo i spremno da se sa tim izađe u javnost.

Izvor: B92

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...