Naslovnica Uncategorized Billy Corgan prodaje opremu korištenu na albumima Smashing Pumpkinsa

Billy Corgan prodaje opremu korištenu na albumima Smashing Pumpkinsa

Više od 150 komada opreme biće dostupno u prodavnici muzičkih uređaja Reverb, uključujući gitare, bassove, pojačala, predpojačala, ritam mašine i autoharp. Svi instrumenti i oprema bili su korišteni kroz Corganovu karijeru sa Smashing Pumpkinsom te u drugim projektima, uključujući Zwar.

Većina zvukova koje čujete na albumima koji se protežu od “Gisha” (1991), pa sve do “Monuments to an Elegy” (2014) možete pratiti i po opremi koju ćete pronaći u ovoj radnji“, kaže se na sajtu prodavnice. “Mnogi od ovih predmeta bi se lako mogli svrstati i u muzejske primjerke jednako kao i u ruke fanova.”

Sajt također prikazuje jedan dio opreme koja će biti ponuđena na privatnu prodaju, koja će se desiti 16. avgusta, a uključuje Corganov #2 Stratocaster, koji je korišten na većini albuma “Siamese Dream” i “Mellon Collie and the Infinite Sadness”, uključujući pjesme “Today”, “Cherub Rock” i još mnogo toga.

U prodaji će se naći i dvije Alesis ritam mašine, od kojih je jedna bila korištena na pjesmi “1979”, dok je fanovima također dostupan Fender Subsonic Stratocaster koji je potpisan uz riječi “Ovako izgleda istinska sloboda. Billy Corgan.

Više detalja i fotografija predmeta na prodaju možete naći na Reverbovoj stranici.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...