Naslovnica Uncategorized „Bujroom“ 1. jula dovodi Andrew Mellera u klub Studio 1

„Bujroom“ 1. jula dovodi Andrew Mellera u klub Studio 1

Izvedenica riječi koja se svakodnevno čuje na prostoru naše države i za koju slobodno možemo reći da predstavlja jednu od najljepših vrlina, kao i sam mentalitet našeg naroda – “Bujroom“ od 1. jula postaje naziv novog muzičkog projekta i brenda klubskih dešavanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nazivanjem bujruma pozivamo osobu da nam se pridruži u onome što radimo i uživa u tome zajedno sa nama, te je upravo to ideja vodilja novog muzičkog projekta, koji je sarajevskoj elektronskoj sceni odlučio pokloniti DJ i producent Faris Lukovac. Publici je poznatiji kao Farrel, a neraskidiva veza sa elektronskom muzikom, zaslužna je za dugogodišnje iskustvo stečeno svirkama u regionu, ali i Evropi. Kako je iskusio visoke standarde ovakvih događaja u Norveškoj, gdje je nastupio na jednom od najposjećenijih partya – Ubernacht partyu, odlučio je i u Sarajevu organizirati približno kvalitetne audio-vizuelne događaje, te njima promovisati muziku DJ-eva i producenata zvučnih imena.

Prvi gost se na sceni pojavio 2009. godine, kao jedan od osnivača ReWire-a – projekta koji je izrodio preko 60 izdanja satkanih funk, techno, disko i house zvukovima, te veliki broj svirki u regionu i Srbiji, uključujući i one na EXIT festivalu, tri godine zaredom.

Andrew Meller

Andrija Antić je tim, kao i Beat And Juice i Depth Perception projektima, usavršio svoju vještinu, te 2014. godine počeo nastupati pod imenom Andrew Meller s kojim napravio početni korak ka globalnoj sceni. Njegov remix “Born Slippy” od Underworld-a je tada podržan od strane Carl Coxa, Nicole Moudaber i Paca Osune, koji su mu pomogli da stekne zavidan broj obožavaoca širom svijeta.

Jedinstven pristup produkciji, vođen emocijom i trenutnim raspoloženjem, je ono što mu pomaže da kreira muziku, koju je nemoguće svrstati u određeni žanr, obzirom da u svakom možete pronaći primjese house, deep house, tech house ili techno zvukova.

Prvenstveno kao DJ, a potom i kao producent, oduševljava publiku svojim snažnim nastupima. Eksperimentiše i igra se ljudskom psihologijom proizvodeći najmanje očekivane zvukove u svojim satima dugim setovima. Uz moto koji glasi: “koliko energije das, toliko ces je dobiti nazad”, pomaže publici da se upozna sa onim što se od njega može očekivati.

Pored zvukova Ilije i Farrela, publika će plesati i uz ritam A Skitza, dobro poznatog obožavatelja muzike, koji sa svojom strašću ka live miksanju i produciranju doprinosi sceni još od 2000. godine. Osvojivši 2. DMC 2003. godine na prestižnoj Red Bull Music Academy, te učešćem na RBMA u Rimu 2004. godine, otvorio je sebi vrata ka svijetu, te nastupao na vodećim festivalima kao što su EXIT., Sonal, Hide Out i slični, gdje je nastupao uz Paula Kalkbrennera, Sindena, Moulinexa, Bukema, Hatcha, Nine Kravitz, DJ Krusha i mnoge druge. Jedna od njegovih vrlina je ta što na radionicama širom regiona sa mladim naraštajima nesebično dijeli znanje koje posjeduje, kao i iskustvo koje je stekao kroz niz godina bavljenja muzikom.

Pridružite se “Bujroom”-u na prvom partyu, koji će se održati 1. jula u noćnom klubu Studio 1, sa početkom u 22:00 sati, i sa istomišljenicima širite ljubavi prema muzici, klabingu i plesanju do ranih jutarnjih sati.

Bujrum svima koji dijele jednaku strast prema elektronskoj muzici!

Aktuelno

Sade objavila spot za novu pjesmu o gubitku i preživljavanju

Sade Adu, britanska muzička diva vratila se na glazbenu scenu početkom ove godine, nakon čak osam godina diskografske pauze. Diva koja je hitovima “Smooth...

Sarajlija Muhamed Ćeif kroz slike pokazuje vrijednosti ljubavi i ljepote

"Art of Ćeif" naziv je izložbe slika koja je večeras otvorena u galeriji "Kristijan Kreković" u Tuzli. Autor postavke Sarajlija Muhamed Ćeif predstavio se...

Obnovljeno kino Imperijal spremno za Jameson party godine

Ukoliko ste mislili da je sa krajem ljeta i dolaskom jeseni stavljena tačka na ludi provod, varate se. Prije nego utonete u ovogodišnji zimski...

“Keep it modern”, mjesec muzeja u Historijskom muzeju BiH

"Mjesec muzeja" je manifestacija koja se u Historijskom muzeju BiH već treću godinu obilježava u novembru, mjesecu u kojem je osnovan i otvoren Muzej....

U prodaji ulaznice za spektakl na ledu “Snježana i sedam patuljaka” u Sarajevu

Svjetski proslavljena trupa Russian Ice Stars dolazi u Sarajevo gdje će od 14. do 16. decembra u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji upriličiti spektakl...