Naslovnica Uncategorized „Bujroom“ 1. jula dovodi Andrew Mellera u klub Studio 1

„Bujroom“ 1. jula dovodi Andrew Mellera u klub Studio 1

Izvedenica riječi koja se svakodnevno čuje na prostoru naše države i za koju slobodno možemo reći da predstavlja jednu od najljepših vrlina, kao i sam mentalitet našeg naroda – “Bujroom“ od 1. jula postaje naziv novog muzičkog projekta i brenda klubskih dešavanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nazivanjem bujruma pozivamo osobu da nam se pridruži u onome što radimo i uživa u tome zajedno sa nama, te je upravo to ideja vodilja novog muzičkog projekta, koji je sarajevskoj elektronskoj sceni odlučio pokloniti DJ i producent Faris Lukovac. Publici je poznatiji kao Farrel, a neraskidiva veza sa elektronskom muzikom, zaslužna je za dugogodišnje iskustvo stečeno svirkama u regionu, ali i Evropi. Kako je iskusio visoke standarde ovakvih događaja u Norveškoj, gdje je nastupio na jednom od najposjećenijih partya – Ubernacht partyu, odlučio je i u Sarajevu organizirati približno kvalitetne audio-vizuelne događaje, te njima promovisati muziku DJ-eva i producenata zvučnih imena.

Prvi gost se na sceni pojavio 2009. godine, kao jedan od osnivača ReWire-a – projekta koji je izrodio preko 60 izdanja satkanih funk, techno, disko i house zvukovima, te veliki broj svirki u regionu i Srbiji, uključujući i one na EXIT festivalu, tri godine zaredom.

Andrew Meller

Andrija Antić je tim, kao i Beat And Juice i Depth Perception projektima, usavršio svoju vještinu, te 2014. godine počeo nastupati pod imenom Andrew Meller s kojim napravio početni korak ka globalnoj sceni. Njegov remix “Born Slippy” od Underworld-a je tada podržan od strane Carl Coxa, Nicole Moudaber i Paca Osune, koji su mu pomogli da stekne zavidan broj obožavaoca širom svijeta.

Jedinstven pristup produkciji, vođen emocijom i trenutnim raspoloženjem, je ono što mu pomaže da kreira muziku, koju je nemoguće svrstati u određeni žanr, obzirom da u svakom možete pronaći primjese house, deep house, tech house ili techno zvukova.

Prvenstveno kao DJ, a potom i kao producent, oduševljava publiku svojim snažnim nastupima. Eksperimentiše i igra se ljudskom psihologijom proizvodeći najmanje očekivane zvukove u svojim satima dugim setovima. Uz moto koji glasi: “koliko energije das, toliko ces je dobiti nazad”, pomaže publici da se upozna sa onim što se od njega može očekivati.

Pored zvukova Ilije i Farrela, publika će plesati i uz ritam A Skitza, dobro poznatog obožavatelja muzike, koji sa svojom strašću ka live miksanju i produciranju doprinosi sceni još od 2000. godine. Osvojivši 2. DMC 2003. godine na prestižnoj Red Bull Music Academy, te učešćem na RBMA u Rimu 2004. godine, otvorio je sebi vrata ka svijetu, te nastupao na vodećim festivalima kao što su EXIT., Sonal, Hide Out i slični, gdje je nastupao uz Paula Kalkbrennera, Sindena, Moulinexa, Bukema, Hatcha, Nine Kravitz, DJ Krusha i mnoge druge. Jedna od njegovih vrlina je ta što na radionicama širom regiona sa mladim naraštajima nesebično dijeli znanje koje posjeduje, kao i iskustvo koje je stekao kroz niz godina bavljenja muzikom.

Pridružite se “Bujroom”-u na prvom partyu, koji će se održati 1. jula u noćnom klubu Studio 1, sa početkom u 22:00 sati, i sa istomišljenicima širite ljubavi prema muzici, klabingu i plesanju do ranih jutarnjih sati.

Bujrum svima koji dijele jednaku strast prema elektronskoj muzici!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...