Naslovnica Uncategorized Demofest i Jägermeister: Spektakularna proslava neobičnog desetogodišnjaka

Demofest i Jägermeister: Spektakularna proslava neobičnog desetogodišnjaka

Demofest je spektakularno proslavio deset godina festivalske magije, otkrivanja novih imena i budućih zvijezda, odličnih nastupa već „okorjelih“ svjetskih muzičara trodnevnom eksplozijom pozitivne energije, novim prijateljstvima i dragim licima koja su se ponovo srela.

Rođendanska atmosfera osjetila se u svakom kutku Kastela, a mnogobrojni fanovi nazdravljali su savršeno ledenim Jägerom iz tap mašina pobjedničkom demo bendu Slonz iz Šapca, koji je osvojio snimanje i produkciju debitanstkog albuma, drugoplasiranom Tyger Lambu iz Zagreba i trećeplasiranom Wolframu iz Novog Sada, ali i svim ostalim sudionicima koji su pokazali istinsko znanje i umijeće.

Vrelu atmosferu dodatno su podgrijale muzičke izvedbe svjetskih zvijezda kao što su Marky Ramone, Funkerman, Freemasons, Ky-Mani Marley i Rudimental DJ set, a specifičnu muzičku čestitku Demofestu su uputili i Edo Maajka, Dubioza kolektiv i Bad Copy.

Jäger zona, iako ove godine prvi puta na Demofestu, okitila se epitetom najveselije zone festivala. Vođeni rođendanskom atmosferom, narandžasti vjenčići vijorili su se Kastelom, a svaki istinski Jäger fan ponosno je pokazivao privremenu tetovažu nastalu vještim rukama „zonerskog umjetnika“ Ante Marića.

Nezaboravne uspomene s prijateljima nešto su najvrijednije što je Demofest donio posjetiocima. Fotogalerija vratiće vam ponovo nezaboravne uspomene, a video dočarati će samo mali dio spektakla kojim je Demofest obilježio desetogodišnjicu postojanja.

Još jedna Jägermeister priča je iza nas! Vidimo se sljedeće godine na Kastelu!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...