Naslovnica Uncategorized Demofest i Jägermeister: Spektakularna proslava neobičnog desetogodišnjaka

Demofest i Jägermeister: Spektakularna proslava neobičnog desetogodišnjaka

Demofest je spektakularno proslavio deset godina festivalske magije, otkrivanja novih imena i budućih zvijezda, odličnih nastupa već „okorjelih“ svjetskih muzičara trodnevnom eksplozijom pozitivne energije, novim prijateljstvima i dragim licima koja su se ponovo srela.

Rođendanska atmosfera osjetila se u svakom kutku Kastela, a mnogobrojni fanovi nazdravljali su savršeno ledenim Jägerom iz tap mašina pobjedničkom demo bendu Slonz iz Šapca, koji je osvojio snimanje i produkciju debitanstkog albuma, drugoplasiranom Tyger Lambu iz Zagreba i trećeplasiranom Wolframu iz Novog Sada, ali i svim ostalim sudionicima koji su pokazali istinsko znanje i umijeće.

Vrelu atmosferu dodatno su podgrijale muzičke izvedbe svjetskih zvijezda kao što su Marky Ramone, Funkerman, Freemasons, Ky-Mani Marley i Rudimental DJ set, a specifičnu muzičku čestitku Demofestu su uputili i Edo Maajka, Dubioza kolektiv i Bad Copy.

Jäger zona, iako ove godine prvi puta na Demofestu, okitila se epitetom najveselije zone festivala. Vođeni rođendanskom atmosferom, narandžasti vjenčići vijorili su se Kastelom, a svaki istinski Jäger fan ponosno je pokazivao privremenu tetovažu nastalu vještim rukama „zonerskog umjetnika“ Ante Marića.

Nezaboravne uspomene s prijateljima nešto su najvrijednije što je Demofest donio posjetiocima. Fotogalerija vratiće vam ponovo nezaboravne uspomene, a video dočarati će samo mali dio spektakla kojim je Demofest obilježio desetogodišnjicu postojanja.

Još jedna Jägermeister priča je iza nas! Vidimo se sljedeće godine na Kastelu!

Aktuelno

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...

O Ambrosiji naširoko i ukratko!

24 godine postojanja i rada Ambrozije je jedna zanimljiva priča o predavanju umjetnosti i kreativnosti da je jako teško to složiti u...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...

Silver & Smoke program za februar

Januar obično svima služi za godišnje odmore, međutim u Silver & Smoke-u to nije pravilo. Mjesec je prošao kao da je svima...