Naslovnica Uncategorized Diamusk objavila drugi singl "Concrete Jungle"

Diamusk objavila drugi singl “Concrete Jungle”

Nakon prvog singla “Freedom”, Diamusk je objavila drugi singl “Concrete Jungle” koji najavljuje izlazak njenog drugog solo albuma i Adisinog sedmog studijskog izdanja.

Album Diamusk je nastavak priče s proslogodišnjeg albuma “Wadada”, autenticnog zvuka i sa 10 autorskih pjesama. Na albumu je radila stalna Diamusk ekipa. Adisa potpisuje tekstove i vokale, dok na aranžmanima i kompoziciji radi zajedno s mužem Aldinom koji je ujedno i producent. Trubu svira norvežanin Hallvard Lyssand, dok je Djani Pervan zadužen za mastering. Album je snimljen u “LivingRoom Studio” i biće objavljen bez oficijelnog izdavača krajem avgusta. Singlovi “Freedom” i “Concrete Jungle” su već na svim streaming platformama na kojima ce takođe biti dostupan i cijeli album “Freedom” krajem avgusta.

Adisa je ranije najavila da će album “Freedom” biti pun iznenađenja. Specijalni gost na jednoj pjesmi je makedonski muzičar Kiril Kuzmanov, saxofon i flauta. Naročito zanimljiva saradnja je featuring sa srbijanskim artistom Nemanjom Kojić aka Hornsman Coyote (Eyesburn, Soulcraft, Remedy) a drugi featuring na albumu, što je mozda još veće iznenađenje, je sa Alanom Hajdukom aka Highway Man (ex Gluho Doba, Dubioza Kolektiv).

Istovremeno je izašla i traka “Plamen” koja je kolaboracija s austrijskim reggae produkcijskim timom House of Riddim. Ona će se naći na kompilaciji “World Wide Riddim” zajedno sa dvadesetak različitih artista iz cijelog svijeta koji su na istu kompoziciju svoje izvedbe snimili na maternjem jeziku.

Adisa o novom singlu i novom albumu: “Šta je to sloboda, znamo li? Živimo u betonskim kutijama udobno zaštićeni od slobode. Gubimo se u haosu ogledajući se u bizarnim banalnostima, panično se opredjeljujući da budemo sitne duše jer možda tako možemo opstati. Bombarduju nas strahom, oprezom, grčom, a zapravo sve je u redu. Haos je vještački, istina izvitoperena, osjećaj je stvaran, imate li taj osjećaj? Diamusk nastavlja svoju priču, nebitan je broj ljudi do kojih će doprijeti. U današnjoj hiperprodukciji nametnute mainstream muzike je revolucionarno biti nešto potpuno suprotno navedenom. Tvrdoglavo sam odana onom sto osjećam, to iskazujem. To je dio moje slobode“.

Diamusk možete pratiti na Facebooku, Youtubeu  i na web sajtu diamuskofficial.com.

Adisa Zvekić je rođena u Zenici (BiH). Muzikom se bavi 20 godina. Jedinstveni i moćni vokalni performans, tekstovi, kao i ukupan autorski rad bili su vitalan doprinos u bendovima kao sto su Gluho Doba against Def Age, “Dubioza kolektiv i La Cherga. Iza nje je više od 500 koncerata širom Evrope i sedam studijskih albuma. Iz svog doma u Bergenu u Norveškoj pokrenula je vlastiti solo projekt pod pseudonimom Diamusk.

Aktuelno

Izložba Osmana Arslanagića u Collegium Artisticum-u

Galerija Collegium artisticum Vas sa zadovoljstvom poziva na otvorenje izložbe “4 ZVONA“ autora Osmana Arslanagića. Otvorenje će biti upriličeno...

7 najlijepših kuća na drvetu

Svi smo nekakda sanjali kao djeca o kućama na drvetu, o svom malom svijetu gdje se snovi i mašta spajaju u jedno....

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...