Naslovnica Uncategorized Do sada neobjavljene slike Kurt Cobaina otkrivaju nove dimenzije njegove ličnosti

Do sada neobjavljene slike Kurt Cobaina otkrivaju nove dimenzije njegove ličnosti

Većina od nas je do sada čula muziku Kurt Cobaina, u nekom trenutku svog života, ali da li ste znali da je i slikao? Upravo tako, legendarni frontman Nirvane bio je višedimenzionalni umjetnik, a sajam umjetnosti u Seattleu (The Seattle Art Fair) odlučio je posvetiti izložbu Kurtovom vizualnom umjetničkom djelu. To je uključivalo neke od njegovih nikad prije viđenih slika koje dodaju nove dimenzije umjetnikovoj, već bogatoj ličnosti.

U organizaciji UTA-e (United Talent Agency), izložba se održala u Seattleu od 3. do 6. kolovoza. Kurtove slike, koje prikazuju skeletne figure i tamnu ikonografiju, snažno se podudaraju s njegovom glazbom. Osim Cobainovih slika, Seattle Art Fair predstavio je izbor njegovih bilježnica (koje su bile u skladištu od pjevačeve smrti 1994.) i izbor djela drugih buntovnih umjetnika kao što su Mike Kelley, Nate Lowman, Elizabeth Peyton i Raymond Pettibon.

Neki hardcore Nirvana fanovi mogu čak i prepoznati jednu sliku. Iako je bez naziva, isto djelo korišteno je na naslovnici albuma za “Incesticide“. Unatoč velikom interesu, Kurtova djela nisu bila dostupna za kupovinu. “Teško je staviti cijenu na njih”, rekao je predstavnik UTA-e Joshua Roth. “Ona su vrlo posebna za obitelj.”

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...