Naslovnica Uncategorized dRUMELODY predstavio novi singl „Hard Core Agro Core”

dRUMELODY predstavio novi singl „Hard Core Agro Core”

Sarajevski elektro futuristički projekt dRUMELODY predstavio je ovih dana najnoviji singl „Hard Core Agro Core” nastao u saradnji sa pjevačicom Ninom Špoljarević (Rizična skupina) i producentom Rejhanom Okanovićem.

Do saradnje s Berinom Tuzlićem iz dRUMELODY došlo je nakon što su Špoljarević i Rejhan Okanović bili na promociji njegovog albuma „Aero” u zagrebačkom klubu Vinyl. Tada je Tuzlić spomenuo da ima gotove neke nove pjesme i jednu od njih je ponudio Nini Špoljarević i Okanoviću da se ‘pokušaju poigrati s njom’. Nakon mjesec dana kao rezultat se pojavila „Hard Core Agro Core” kao reakcija na situaciju s posrnulim koncernom Agrokor, a stihove pjesme je napisao Dražen Karakaš.

dRUMELODY je one man band u kojem glavnu riječ vodi bubnjar, perkusionist, strip crtač i animator Berin Tuzlić. Glavna karakteristika projekta leži u tome da bubanj kao instrument vodi glavnu riječ, posebice na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira s muzikom u kojoj inače za bubnjara i perkusionistu nema mjesta.

Aero”, koji je inače sedmi album po redu, donosi devet novih pjesama. Ujedno je riječ o prvom albumu objavljenom za hrvatsku etiketu čime se dRUMELODY planira pobliže predstaviti i hrvatskoj publici.

„Radio sam ono što najviše volim. Animaciju, strip i svirao bubnjeve. Sretan sam da je to otkupio Warner Music jer radi se o mnogo uređenijem odnosu za umjetnike, nego što je to kod nas“, rekao je Tuzlić.

Aktuelno

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...

O Ambrosiji naširoko i ukratko!

24 godine postojanja i rada Ambrozije je jedna zanimljiva priča o predavanju umjetnosti i kreativnosti da je jako teško to složiti u...

Wardruna 7. aprila u Zagrebu

Za sve ljubitelje Vikingske tematike i tradicije sjevernih krajeva stiže muzička atrakcija koju ne bi trebalo propustiti. Wardruna, Norveški...

Silver & Smoke program za februar

Januar obično svima služi za godišnje odmore, međutim u Silver & Smoke-u to nije pravilo. Mjesec je prošao kao da je svima...