Naslovnica Uncategorized Elon Musk je prvi kupac Teslinog solarnog krova

Elon Musk je prvi kupac Teslinog solarnog krova

Tesla je krenuo sa instaliranjem prvog solarnog krova, a Elon Musk je jedan od prvih korisnika istog. Direktor Tesle je objavio da je on i investitor JB Strauel instalirao ovakav krov na svojoj kući. Musk također tvrdi da su dvije fotografije koje je Tesla objavio (koje možete vidjeti) upravo te, iako izgleda prilično malo za njegovu kuću.

“Želim naglasiti da nema photoshopa na fotografijama krova. Tako zaista izgleda”, rekao je Musk. “Bilo je to kao: Hajde uslikaj telefonom kako izgleda pa pošalji”, “Bez ikakvih posebnih svjetlosnih ili pro fotografskih efekata.”

Nema nikakvih novosti od Tesle o tome kada bi građani mogli instalirati takav krov. Prednarudžbe su se mogle uraditi još u maju na Solar Roofs, a dostave se mogu očekivati tek nekad poslije ove godine. Musk kaže da će instaliranje ići sporo, da bi onda podivljalo do tačke kada je eksponencijalno govoriti o tome dok se instalacijski proces ne pojednostavi i dok se produkcija ne poveća. To je nešto slično onome što Tesla radi sa ispostavom automobila, ako uzmemo u obzir da su prve modele 3s dobili njegovi uposlenici.

Musk pretpostavlja da Tesla koristi ove početne instalacije kako bi usavršio konačni proizvod. “Ovo je prva verzija”, rekao ja za instalaciju koju je postavio na svoj krov. “Mislim da će ovaj krov biti pravi prodor kada se njegova verzija usavrši.”

Proizvod Solar Roof je najavljen prije manje od godinu dana, u oktobru 2016. Dizajniran je tako da izgleda kao obični krov, s tim da ima solarne panele ispod crijepa. Na taj način, vlasnici domova koji posjeduju ovakve krovove, imaju mogućnost da se prebace na solarnu energiju, bez da oblažu svoje krovove ili kompletne kuće solarnim panelima. Također, moguće je povezati ih sa Teslinim Powerwall, što znači da mogu da napune baterije dovoljno da imaju energije za cijelu kuću.

Osim toga, imate priliku da vidite prilično skup proizvod na vašem krovu (a i vaše komšije).

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...