Naslovnica Uncategorized Facebook VR hangout aplikacija Spaces dostupna za Oculus Rift

Facebook VR hangout aplikacija Spaces dostupna za Oculus Rift

Vračajući se na Oculus Connect prošle godine, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je govorio o potrebi VR-a u okviru društvenih zajednica, pokazujući aplikaciju koja je omogućila da napravite svoj VR avatar. Ovime omogućavate da možete sjediti na VR sastanku s prijateljima, slikati virtualne autoportrete (selfie), koristeći virtualne selfie štapove, i istovremeno crtati u zraku.

Na posljednjoj F8 konferenciji, Facebook je najavio da će aplikacija, koja se službeno zove Facebook Spaces, biti od sada dostupna za Oculus Rift u beta obliku.

Aplikaciju počinjete odabirom jednog od vaših Facebook fotografija, a odatle će Vam biti predstavljen niz opcija koje možete izabrati. Kao Zuckerberg, onda možete imati sastanke u VR-u s prijateljima ili konzumiraju sve vrste drugih stvari na Facebooku, kao što su 360 fotografije i video i stari sadržaji na Timelineu. Ili, da, možete samo nacrtati stvari u zraku.

Ako niste za to, možete koristiti Messenger sa pravim ljudima kroznvideo pozivuz pravljenje već pomenutih virtualih selfija. Ako Facebook virtualnom svijetu, i vašim prijateljima, postaame malo previše također možete “pauzirati” isvoj privatni virtualni prostor. Facebook kaže da će slušati povratne informacije od beta korisnika za poboljšanje Spaces aplikacije, i da će gledati kako bi aplikaciju pružio na više platformi u budućnosti.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...