Naslovnica Uncategorized Haris Pašović na Evropa-Forum Wachau u Austriji

Haris Pašović na Evropa-Forum Wachau u Austriji

Gerhard Jandl, direktor za sigurnosnu politiku Federalnog Ministarstva za evropske integracije i vanjske poslove Austrije i Barbara Schwartz, Predsjednica Europa-Forum Wachau i ministrica u Vladi Donje Austrije pozvali su Harisa Pašovića, direktora East West Centra Sarajevo, da učestvuje u radu Evropa-Forum Wachau 10.6. i 11.6.2017.

Tema ovogodišnjeg Foruma je “Evropa, bliže svojim građanima.” Pašović će učestovati i u radu jedne od 4 radne grupe Europa-Foruma – ova radna grupa se bavi temom: ”Sva kultura? Napetosti između migracija, demokratije i vladavine zakona”.

Evropa-Forum Wachau je inicijativa Sebastiana Kurza, Ministra evropskih integracija i spoljnih poslova Austrije, koji i ove godine učestvuje u radu ovog značajnog skupa. Pored njega u Europa-Forumu 2017 učestvuje i Johannes Hahn, EU komesar za susjedstvo i proširenje; Pavlo Klimkin, ministar spoljnih poslova Ukrajine; Ivica Dačić, v.d. Premijera Vlade Srbije i drugi politički, društveni i kulturni lideri.

Ovo je prvi put da bh. kulturni djelatnik i umjetnik učestvuje u radu Europa-Foruma. Ovo je značajno priznanje našoj zemlji u procesu evropskih integracija; bh. kulture i, Harisu Pašoviću i East West Centru Sarajevo.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...