Naslovnica Uncategorized Iggy Pop i Nick Cave u izdanju koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Iggy Pop i Nick Cave u izdanju koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Iggy Pop i Nick Cave u očima mnogih ljudi su već heroji. Ali šta je sa životinjama? Da li i one vide ove legende rock muzike kao svoje spasioce?

Najnovija kampanja PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals) upravo to i dokazuje.

Nick Cave potpisuje adaptaciju pjesme Black Seeds-a “Breathless“. Iggy Pop u kampanji glumi superheroja koji uklanja i najmanju moguću prepreku kako bi spasio životinje od njihove tragične sudbine.

Negativac pokušava da uhvati lisicu, ali Iggy ga spriječava u toj namjeri. Zec se nalazi pod opsadom, uhvaćen u unakrsnoj vatri, gađan kamenjem. Srećom, Iggy ima pored sebe gomilu lubenica (logično), koje baci prema negativcu. Zatim spašava za tlo pričvršćenu kornjaču, koja ne može da pređe na drugu stranu ulice, dok se automobil ubrzano kreće prema njima. Bezizlaznu situaciju sa reptilom ponovo rješava Iggy i time potvrđuje svoje herojstvo.

Vrlo brzo će se uspostaviti da su ove animirane avanture samo san Iggyovog kućnog ljubimca, koji svog vlasnika zamišlja kao svojevrsnog Supermana. To je upravo zato što su psi nevjerovatni i neizmjerno vole svoje ljudske saputnike. Pas se budi iz sna, Iggy ga potom nazove dobrim dečkom i dok mislite da je vaše srce istopljeno od ljepote ukaže se i moto PETA-e “Budite osoba za koju vaš pas misli da ste.”

Iggy Pop iza sebe ima dugu istoriju podrške PETA, zajedno sa drugim muzičarima kao što su Little Mix, Morrissey, Paul McCartney i The Black Keys.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...