Naslovnica Uncategorized Insekti kao inspiracija i nakit

Insekti kao inspiracija i nakit

Delfina Delettrez je pomalo opsjednuta insektima. Nešto u njihovoj grotesknoj ljepoti fascinira je dovoljno da se u svakoj svojoj kolekciji vraća na motive inspirirane ovim stvorenjima. Za njenu najnoviju kolekciju, nazvanu INSECTIMANIA, kreiranu posebno za Dover Street Market Delettrez ulazi u fetišistički odnos i kreira stvari koje nas istovremeno fasciniraju i odvraćaju.

Mješajući svoje studije o prirodi i vlastito iskustvo nadvladavanja entomofobije (iracionalnog straha od insekata) ova kolekcija se sastoji od naušnica, broševa i ogrlica s kandžama, tijelima i krilima kornjaša. Svaki broš uključuje insekta iz njene lične zbirke, očuvanog u smoli da oblikuje osnovicu. Cijela zbirka sadrži dijelove koji u svojim novim oblicima zauzimaju i novi skulpturalni život.

Cijela zbirka se može pogledati u prostorijama DSM Jewellery Space, gdje su broševi izloženi tako da se mogu pregledati ispod laboratorijskih mikroskopskih povećala.

Više informacija o kolekciji potražite na doverstreetmarket.com.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...