Naslovnica Uncategorized Italija poklanja 100 dvoraca

Italija poklanja 100 dvoraca

Tko nije bar jednom želio pobjeći od svega i živjeti u dvorcu smještenom duboko u talijanskim brdima? Sada se Vaš san može ostvariti!

Novi program koji je pokrenula talijanska agencija za državnu imovinu poklanja 103 dvorca, kule, gostionice, seoske kuće i srednjovjekovna samostana … besplatno. Ova imovina je rasprostranjena u osam istorijskih četvrti u Italiji duž nevjerojatne obale od sjevera pa sve do Sicilije.

A da bi postali vlasnik postoji jedan uslov – predmetnu građevinu morate pretvoriti u funkcionalno mjesto za turiste. Bilo da je to hotel, restoran, kafić, samo treba biti od koristi.

Za šansu da dobijete dvorac, sve što trebate učiniti je da predate prijedlog željene građevine na Internet stranicu agencije, navodeći kako namjeravate pretvoriti nekorišteno vlasništvo u poželjnu turističku lokaciju. Prednost imaju osobe do 40 godina.

Požurite, internet stranica agencije je na ovom linku!

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...