Naslovnica Uncategorized Jeff Mills na Areni pokreće prvi No Sleep Festival nultog dana Exita!

Jeff Mills na Areni pokreće prvi No Sleep Festival nultog dana Exita!

Ovogodišnji EXIT trajaće pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe! Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svjetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, kultna bina EXIT festivala, No Sleep Novi Sad, ove će godine izaći kroz tunel i preliti se i na kolosalnu mts Dance Arenu, gdje će u srijedu, 5. jula podići veliku zastavu prvog No Sleep Festivala na Exitu! A u tome će joj pomoći niko drugi do najveća tehno ikona svih vremena, virtuozni umjetnik koji je redefinisao savremenu muziku i kulturu, jedan i jedini Jeff Mills! Specijalno za ovu priliku, Mills će nastupiti u rijetkom, trosatnom setu koji će početi noću praćen posebnim vizuelnim programom i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene.

U ovom poduhvatu neće biti sam, jer pravo iz središta berlinske scene na Arenu dolazi i još jedna osoba sa skroz druge planete, Ellen Alien! A iz europske prijestolnice tehna, ekskluzivno za No Sleep Festival, svoj premijerni zajednički nastup imaće i još dvije apsolutne tehno prvakinje, Paula Temple i Rebekah! Još jedan premijerni b2b nastup izvešće UVB, francuski tehno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvijezda sa međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju! Čast da otvore besano veče na Areni imaće dvije regionalne tehno heroine, Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, dok je završni set rezervisan za provjereni tandem rezidenata sa Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević! Uskoro će biti objavljen i jednako uzbudljiv program na matičnoj bini No Sleep Novi Sad, za prvu, od sada ukupno pet besanih noći!

Jeff Mills je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umjetnosti u Francuskoj, ovog puta još višeg reda, a njegove audio-vizuelne postavke redovne su u pariskom Luvru. Pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije “Underground Resistance“. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrijebi i preko 70 ploča u jednom satu!

Vrhunski DJ i osoba koja trendove ne prepoznaje već kreira, Ellen Alien je ujedno vlasnica jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u historiji tehna, BPitch Control i žena koja je proslavila brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat ili Ben Klock! Prošle je sedmice objavila svoj sedmi studijski album “Nost” koji je u potpunosti posvećen autentičnoj rejverskoj energiji Berlina, a uz brojne nastupe na vodećim festivalima potvrdila da je po tehno horoskopu ovo – Alien godina!

Paula Temple i Rebekah zajedno su došle na ideju da izvedu složeni hibridni nastup uživo upravo i ekskluzivno na Exitu i to sa posebnim tehničkim planom opreme na bini, a prve probe zakazale su već ove sedmice u Berlinu. Poznata kao beskompromisni inovator i jedan od omiljenih Milsovih autora, Paula je i nedavno objavila hvaljeni “Decon/Recon” projekat, dok Rebekah na tvrđavu stiže na apsolutnom vrhuncu karijere uz veliku svjetsku turneju sa novim albumom “Fear Paralysis” (Soma).

Sebastian Michel, poznatiji kao UVB, u proteklih par godina doslovno je eksplodirao na svjetskoj tehno sceni sa izdanjima koja su postala nezaobilazna u nastupima brojnih velikana kao što su Mills, Dettmann ili Surgeon. Njegove setove slušala je publika vodećih klubova kao što Berghain, Concrete, Tresor i Fuse, a zapažen nastup zabilježio je na Amsterdam Dance Eventu i velikom završnom Awakenings događaju. Sebastijanov kolega sa roterdamske etikete MORD i rezident No Sleep događaja, Lag, čiji proboj na svjetskoj sceni mu je donio nastupe u Parizu, Njujorku, Moskvi, Berlinu i brojnim drugim destinacijama, vraća se na Arenu, ovog puta u zajedničkom b2b nastupu sa UVB-om.

Ulaznice od srijede, a za kupce Exita ulaz je slobodan!

Jednodnevne ulaznice za No Sleep Festival na Exitu, biće na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba već od srijede 24. maja, tačno u podne, a njihova prva cijena je samo 16 KM, što je čak 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Svi koji imaju četvorodnevne ili petodnevne ulaznice ili neku od akreditacija za EXIT, moći će da uđu besplatno sa svojim festivalskim narukvicama koje prethodno preuzmu na standardnim zamjenskim mjestima. Takođe, i svima koji te noći budu na koncertu Kilersa na glavnoj bini, poslije završetka koncerta biće slobodan prolaz na mts Dance Arenu i No Sleep Novi Sad stejdž koji će raditi kao i uvijek, od 22 uveče do 8 ujutro. I na Kilerse i na No Sleep Festival ulaziće se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi), ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert Kilersa i idu da ih gledaju pravo na Main Stage, dok će svi ostali moći već od 22h da uđu posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...