Naslovnica Uncategorized "Lady Gothiva" novi modni brand na našim prostorima

“Lady Gothiva” novi modni brand na našim prostorima

Lady Gothiva, novi modni brand na našim prostorima, polako ali sigurno pokazuje da kreativnost, mašta i hrabrost zajedno mogu ponuditi nešto što bez zadrške može stati rame uz rame sa vodećim modnim brandovima.
Kroz razgovor ćemo otkriti više o ovom brandu i osobi koja je zaslužna za stvaranje istog.

Recite nam ukratko o brandu?

Lady Gothiva stvoren je sa željom da se izađe iz nametnutih kalupa koji od nas očekuju da zanemarimo sopstvenu osobnost, te nas uče da prihvatimo nametnuto umjesto da sami biramo.

Koji je koncept rada Lady Gothive?

Stvaranje odjeće sa pričom i originalnošću. Svaka modna kreacija je unikatna i ima za cilj da bude podudarna sa ličnosti osobe koja je nosi (svaki model je personaliziran), te svaka osoba može sa sigurnošću reći da nosi unikat jer na ovaj način nosi sopstvenu priču i da ne postoje dva ista modela.

Tko je Lady Gothiva?

Lady Gothiva je osoba koja je pokrenula istoimeni brand prije 3 godine, sa željom da svoju ljubav i strast prema stvaranju podjeli sa svima.

Osim originalnosti, koja je vizija Lady Gothive?

Unikatnost, originalnost, oslobađanje i stil.
Lady Gothiva modeli su namjenjeni svima koji žele da budu ono što zaista jesu i žele da imaju izgrađeni stil.

Lady Gothiva je fuzija različitih stilova, te se ne može reći da pripada u bilo koji okvir. Šta je inspiracija za ovakvu vrstu priče?

Sve je počelo kao lično iskustvo iz sopstvene potrebe za prihvatanjem sebe i oslobađanjem od straha da to i budem, te da to pokažem i podjelim sa drugima.
Glavna inspiracija je zapravo sama osoba (čovjek), njene emocije, težnje, karakter i osobine koje ju izdvajaju od drugih jer vjerujem da nas upravo ta različitost obogaćuje i ne treba ju skrivati. Svaka osoba učestvuje u stvaranju na način da kroz razgovor i upoznavanje otkriva svoju osebujnost, te na taj način postaje inspiracija za sam model. Cilj je napraviti kreaciju koja oslikava osobu, koja je vizualno privlačna i koja je funkcionalna.

Kome su namjenjene vaše kreacije?

Lady Gothiva kreacije nisu namjenjene samo za odabranu nekolicinu – svako treba da ima mogućnost da formira sopstveni stil i nosi odjeću sa ličnim pečatom.

Koji je najveći izazov?

Prenijeti kompleksnost ličnosti u samu kreaciju – ali je to i najveće zadovoljstvo u radu.

Planovi za budućnost?

Ovih dana održat će se prva modna revija pod nazivom CABARET SAUVIGNON o kojoj svi zainteresirani mogu detaljnije saznati na facebook stranici Lady Gothiva.
Trenutno smo orijentisani na lokalno tržište sa planovima za širenje. U planu su također i kolekcija muške odjeće i saradnja sa umjetnicima svih profila.

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...