Naslovnica Uncategorized Lana del Ray i The Weeknd se ujedinjuju u novom singlu “Lust...

Lana del Ray i The Weeknd se ujedinjuju u novom singlu “Lust for Love”

Pod velikim utjecajem popa iz 60-ih godina, suradnja ovog dua služi kao najava Del Reyinog novog albuma istog imena.

Lana Del Rey je debitirala pop inspirisanu naslovnu numeru sa svog predstojećeg albuma, Lust For Life. Pjesmu, u saradnji sa Weekndom, premijerno je puštena 19. aprila u programu Mistajam BBC Radio 1. Osim toga, “Lust For Life” je sada dostupan na svim streaming muzičkim platformama.

U nedavnom intervjuu sa Courtney Love za Dazed Magazine, Del Rey je otkrila da je “Lust For Life” prošla kroz više faza prije nego što je bila konačno zadovoljna postignutim rezultatom.
“Bilo je kao neka vrsta Rubikove kocke. Osjećala sam se kao da je pjesma veliki hit, ali … nešto nije bilo u redu. Obično se ne vraćam i ponovno preuređujem pjesme toliko, jer pjesme obično ispadnu onakve kakve trebaju biti, ali ovoj pjesmi sam se nastavila vraćati”

Ona se udružila sa The Weekndom nakon konsultovanja sa renomiranim švedskim pop producentom Max Martinom. To je bio logičan izbor, jer je Del Rey i ranije surađivala sa The Weekndom na njegovim pesmama “Prisoner” i “Stargirl Interlude”.

“Martin je rekao da osjeća da je strofa najbolji dio pjesme i da bi želio da je čuje u pjesmi više od jedanput, pa da bih trebala razmisliti da od nje napravim refren… Onda je došao The Weeknd i malo izmijenio pjesmu. Ali onda sam osjećala da joj fali Shangri-Las elemenata, pa sam se vratila na pjesmu četvrti put i dodala joj još slojeva kroz harmonije. Tek sada sam napokon zadovoljna sa njom”

Ovo je drugi singl koji je izdat od strane romantične kraljice pop muzike u ime njenog petog studijskog albuma. U februaru je napravila premijeru pjesme “Love”. Nedavno je napisala još jednu pjesmu nakon što se vratila sa Coachelle i postavila je na instagram u acappela izvedbi. Iako album nema još uvijek tačan datum izlaska, nadamo se da će izaći na vrijeme da doda malo žara našim ljetnim plejlistama.

Aktuelno

Pripremite se: Stiže pomrčina ‘krvavog vučjeg Supermjeseca’

Zaljubljenici u nebeske fenomene moći će u noći na 21. januara uživati u potpunoj pomrčini Mjeseca, koja je zbog nekoliko nebeskih...

Kamerni Teatar 55 program za Januar

Kamerni Teatar 55 za ovaj mjesec pripremio je zaista zavidan program u kojem će se svi pronaći, za svakoga po nešto.

Silver & Smoke program za Januar

Prošla je nova godina! Pa šta onda, za ples i provod nikada nije kasno. Zato svi željni dobre elktronske muzike i plesa...

Dead Can Dance u junu u Beogradu

Austaralski band oformljen 1981 godine koji u svojoj muzici spaja elemente rocka, Gealske muzike, Gregorijanskih pjesama, Afričkih ritmova i srednjoistočnih mantri u...

Goth party u AG Klubu 18.1.2019

Za sve ljubitelje istančanog sluha i ljubavi prema muzici koja tu ljubav zna dočarati već kultni AG Klub u suradnji sa Urban...