Naslovnica Uncategorized Legendarni Pet Shop Boys dolaze u Hrvatsku

Legendarni Pet Shop Boys dolaze u Hrvatsku

Britanski pop dvojac, Neil Tennant i Chris Lowe, potvrdili su svoj dolazak u Zadar, 12. avgusta na Jazine Open Airu, gdje dolaze nakon nastupa u Italiji. Naime, ovo će biti jedino predstavljanje u regiji ove godine. Nakon 36 godina postojanja i hitova koji su obilježili mladost mnogih poput “West End Girls“, “It's a Sin“, “Love Comes Quickly” i mnogih drugih, dvanaest izuzetno uspješnih albuma, stižu sa najnovijim “Super” i njihovom jedanaestom svjetskom turnejom.

Ova, jedanaesta turnerja, koja je obilježena veličanstvenim audio-video doživljajem njihovog albuma “Super” započela je još prošle godine u Londonu 29. oktobra pod nazivom “Inner Sanctum” u Royal Opera Houseu. Tada je premijerno predstavljen show kreiran od strane Es Davlin i koreografkinje Lynne Page koje su potvrdile svoj status među zvijezdama saradnjom sa imenima poput Adele, Rihanne, Duffy, Ellie Goulding i dr., dok je trostruki dobitnik Grammya Stuart Price radio muziku sa ovim pop dvojcem (već su prethodno zajedno radili na albumima “Pandemonium” i “Electric”). Nakon mnogo godina sa punim bendom obišli su Sjevernu i Latinsku Evropu, da bi nastavili turneju po Evropi.

Nastup u kojem se objedinjuju film, pozorište, klupska kultura, satira i neprevaziđeni laserski show u britanskim medijima je nazvan kao “Electronic Gesamtkunstwerk” prema teoriji Richarda Wagnera, kojom je želio nagovijestiti kakva muzika budućnosti treba da bude. Uz to, više od trideset plesača u nevjerovatno interesantnim kostimima daju ugođaj kakav može pružiti samo Pet Shop Boys.

Tokom turneje u Evropi, zadarski koncert biće obilježen kombinacijom festivalskih i samostalnih nastupa, bez predgrupa i gostiju. Ako već niste, požurite sa rezervacijom ulaznica koje su već u prodaji po cijeni od 220 kn, dok će na dan koncerta iznositi 250 kn, a VIP ulaznice ograničenog su broja i cijena im je 350 kn.

Sve ulaznice još su dostupne putem online sistema Eventima.

Izvor: jutarnji.hr

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...