Naslovnica Uncategorized The Loft Magazine u posjeti - Corto Maltese freestyle food Split

The Loft Magazine u posjeti – Corto Maltese freestyle food Split

Svi ljubitelji ljeta i putovanja jedva čekaju doći na svoje. TLM je ovaj put malo “uranio” pa smo se upitili do Splita. Osim onih koji će ići na “klasični” godišnji odmor, a i za one koji ljeto planiraju da bi otišli i na Splitsku Ultru, evo jedna preporuka od nas.

U srcu stare Splitske jezgre naišli smo na restoran Corto Maltese. Ono što nas je na prvi tren privuklo je da lokal ima svoju posebnu energiju i toplinu koja ga čini različitim. Samo uređenje djeluje potpuno diskretno i domaće dok ne sjednete i počnete pažljivije gledati.

Nakon toga vam osmjeh ne silazi sa lica. Za početak je dovoljno uzeti jelovnik i shvatiti da je rađen na potpuno drugačiji način. Svako jelo ima svoje unikatno šaljivo ime. Uređenje samog restorana ne zaostaje po tom pitanju (da ne kvarimo iznenađenja, otiđite i doživite).

Kako je Split turistički grad koji je već sada pun turista, i naravno da nije lako raditi sa ljudima, ali u Cortu osoblje djeluje ne kao da im je to samo posao nego da i uživaju u tome.

Hrana je je tek posebna priča.

Šta god naručite nećete se pokajati. Sad nam je i jasno zasto su nam poslije svi govorili da je glavni kuhar zaljubljenik u svoj posao.

Muzičke večeri uz prezentaciju novih jela te različiti gastro eventi Corto Maltese što se nas tiče svrstavaju u No.1 lokaciju koju morate posjetiti kada ste u Splitu.

Cijene su još jedno ugodno iznenađenje, za turističko redište su i više nego umjerene.

Tek kasnije smo saznali da je Corto Maltese jedan od top preporuka na Trip Advisoru i zaista zasluženo. Ako želite da se opustite i doživite onu smirenost koju svi očekujemo kad razmisljamo o godišnjem na obali ovo je pravo mjesto.

Corto neće razočarati ni one najizbirljivije jer ima sve: savršen ugođaj, savršenu hranu, osoblje koje samo doprinosi ugodnoj atmosferi, razumne cijene i zaista pravi odmor.

Nas su oduševili a na vama je da se uvjerite.

Za sve one koji žele znati više:

https://www.facebook.com/corto.maltese.freestylefood/

A i za one koje treba više uvjeravati:

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295370-d7947785-Reviews-Corto_Maltese_Freestyle_Food-Split_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html

 

 

 

 

 

Aktuelno

Electro Gothic dance night @ Club Monument 26.4.2019. od 22h

Osjetite snažni osjećaj euforije i zadovoljstva u moćnim tonovima Electro Gothic magije, u kojoj je ples vaš...

Promocija Albuma “Boundary Conditions” i koncert u klubu Monument 28.3.2019 u 21h

Label Ambrosia Musica i Ansambl Liminalit Vas pozivaju na promociju albuma "Boundary Conditions" 28. marta, u klubu Monumet, Štrosmajerova 3, s početkom u 21 sat,...

Rasplesani mart u Silver & Smoke

Najava martovskog programa za Silver & Smoke

Newromantic Goth Dance Party u AG klubu 2.3.2019.

Alternativa sa karakterom i dušom, nešto čega je u Sarajevu sve manje i manje. Urban Twilight u saradnja sa AG klubom i...

Izložba, video instalacija i govorni čin grupe Ambrosia u galeriji Zvono

18.2.2019 od 21h Povodom obilježavanja 24 godine postojanja i djelovanja, kulturne asocijacije Ambrosia, u...